Događaji

stanje u prometu

HAK: Vjetar otežava promet

HAK: Vjetar otežava promet

Jak vjetar otežava promet na dionicama A1 i DC8, a na graničnim prijelazima za sada nema dužih čekanja u prometu osobnih vozila

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 na 71. km, između odmorišta Dobra i čvora Bosiljevo 2 u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine, javio je Hrvatski autoklub u 9 sati.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Jak vjetar usporava promet na autocestama: A1 u zoni vijadukta Božići te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić. Vozi se uz ograničenja brzine no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Lici, Slavoniji i središnjoj Hrvatskoj, te na autocestama: A1 između Zagreba i Karlovca, A3 Bregana-Lipovaca između čvorova Ivanja Reka i Slavonski Brod, A11 Zagreb-Velika Gorica-Lekenik. 
S obzirom na povremene, sustavne granične kontrole i pojačan promet moguća su čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Mađarskom. Korisnike molimo za strpljenje i razumijevanje.

Prema dojavi MUP-a stanje na graničnim prijelazima u 8 sati je sljedeće: GP Tovarnik- izlaz - promet teretnih vozila pojačanog intenziteta - čekanje oko 40 minuta; GP Bajakovo - izlaz - promet teretnih vozila pojačanog intenziteta - čekanje oko 2 sata; GP Bregana - izlaz - promet autobusa pojačanog intenziteta – čekanje oko 45 minuta, 

Na ostalim graničnim prijelazima promet se odvija bez dužih čekanja. Zbog radova na GP Županja u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa; na GP Slavonski Brod smanjen je broj ulaza i izlaza.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Trajekt na liniji Vis - Split danas će isploviti iz luke Vis u 16,30 sati umjesto u 15,30 sati, a povratak iz Splita je u 19 sati.


 


Reci što misliš!