Događaji

18. i 19. svibnja

Zadar domaćin 13. Međunarodnog stručnog skupa o profesionalnoj rehabilitaciji

Zadar domaćin 13. Međunarodnog stručnog skupa o profesionalnoj rehabilitaciji
Dino Stanin/PIXSELL

Cilj je Stručnog skupa pronalaženje načina za uklanjanje prepreka i povećanje mogućnosti zapošljavanja osoba s invaliditetom, a okupit će brojne stručnjake s područja profesionalne rehabilitacije iz Hrvatske i Europe. Stiže i ministar Tomislav Ćorić

Otvorenje 13. po redu Međunarodnog stručnog skupa o profesionalnoj rehabilitaciji održava se od 18. – 19. svibnja 2017. u hotelu Falkensteiner (Adriana, Majstora Radovana 7, Zadar) u organizaciji Udruge OSVIT i Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Otvorenje skupa započinje u četvrtak 18.5.2017.u 9 sati uz pokroviteljstvo ministra rada i mirovinskog sustava dr.sc. Tomislava Ćorića.

Ovogodišnji stručni skup nosi naziv: „Zapošljavanje pod posebnim uvjetima i profesionalna rehabilitacija osoba s invaliditetom“, a okupit će brojne stručnjake s područja profesionalne rehabilitacije iz Hrvatske i Europe.

Događanju će prisustvovati čelnici relevantnih državnih institucija:

Tomislav Ćorić, ministar rada i mirovinskog sustava

Josip Držaić, predsjednik OSVIT- a

Damira Benc, ravnateljica Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom

Valerija Bužan, potpredsjednica EASPD-a

Zrinka Špoljarić, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava

Vera Šutalo, Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mirjana Zećirević i Marijana Senjak,  Hrvatski zavod za zapošljavanje

Predstavnici Grada Zadra i Zadarske županije

Cilj je Stručnog skupa pronalaženje načina za uklanjanje prepreka i povećanje mogućnosti zapošljavanja osoba s invaliditetom.

Ovogodišnji Stručni skup će predstaviti zaštitno zapošljavanje u Republici Hrvatskoj, pokazati kako radnici i poslodavci osoba s invaliditetom mogu doprinijeti pristupačnom i raznolikom tržištu rada razmjenom znanja i usavršavanjem postojećeg načina rada, te ukazati na barijere s kojima se pritom susreću. Analizirat ćemo alternativne mogućnosti novih strategija zaštitnog zapošljavanja primjerima dobre prakse njemačkih zaštitnih radionica.


Reci što misliš!