Događaji

poziv mladima!

"Živa knjižnica" u KLOOZ-u: Doznajte sve o međunarodnoj mobilnosti

U sklopu Info centra za mlade Zadar, udruga CINAZ organizira „Živu knjižnicu!“

"Živa knjižnica" funkcionira kao i svaka druga knjižnica, jedina razlika je što su knjige ljudi, a priče nisu fikcija. Čitatelji i čitateljice dolaze u knjižnicu i „posuđuju“ knjigu na ograničeno vrijeme.

"Žive knjige" informiraju, odgovaraju ali i postavljaju pitanja pa tako pišu nove stranice. U "Živoj knjižnici" čitatelji pomoću kataloga živih knjiga odabiru i 'posuđuju' knjigu na ograničeno vrijeme te je, nakon čitanja (razgovora koji traje otprilike 15 minuta), “vraćaju na policu knjižnice”.

Tijekom "Žive knjižnice" koja će se održati u srijedu 17.5.2017. u 18.00h u Gradskoj knjižnici Zadar (Multimedijalna dvorana) mladi će se informirati i potaknuti na uključivanje u programe međunarodne mobilnosti u sklopu Erasmus+ programa s ciljem stručnog usavršavanja, rada i volontiranja u inozemstvu.

„Žive knjige“ usko su tematski vezane uz: Europsku volontersku službu, Studentsku razmjenu - Erasmus+ i CEEPUS, razmjenu mladih iliti Youth exchange, Život i rad u Engleskoj i Irskoj te studiranje u Njemačkoj.

Suradnici u manifestaciji su Udruga Argonauta iz Murtera, Udruga Mladi u EU iz Šibenika i ESN Zadar.

*Aktivnost se provodi u sklopu projekta Info centar za mlade Zadar Udruge CINAZ odobrenog od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.


Reci što misliš!