Događaji

čestitke

Zadarske studentice na Unisport Finals 2017 osvojile zlato i broncu!

Zadarske studentice na Unisport Finals 2017 osvojile zlato i broncu!

Od 18. do 21.05. u Biogradu se održavalo natjecanje UniSport Finals koje je okupilo tisuću studenata s 15 hrvatskih sveučilišta i veleučilišta.

Najbolji hrvatski studenti sportaši borili su se za titulu prvaka Hrvatske za akademsku godinu 2016/17 u deset sportova, a to su: košarka, futsal, rukomet, odbojka, badminton, tenis, stolni tenis, košarka 3x3, odbojka na pijesku i šah.

Zadarski studenti su osvojili dva odličja, i to zlato u ženskoj košarci 3x3 i broncu u ženskom stolnom tenisu.

Košarkašice su do finala došle bez poraza i u finalu ih je čekala odlična ekipa Splita sastavljena od prvoligaških igračica. U napetoj utakmici gdje se igrao i produžetak, zadarske studentice su na kraju tricom za pobjedu Ine Marin došle do pobjede i zlata, te s time stekle pravo nastupa na Europskim sveučilišnim igrama 2018.g. koje će se održati u portugalskoj Coimbri.

Košarkašice su pod vodstvom trenerice Gordane Ivković igrale u sljedećem sastavu: Ina Marin, Ivana Dujić, Nina Dedić i Marija Šimatović.

Ženska ekipa stolnog tenisa je uspješno prošla grupu, kao i četvrtfinale, te ih je u polufinalu čekala  odlična ekipa Zagreba od koje su izgubili, a koja je kasnije osvojila i prvo mjesto. U utakmici za treće mjesto zadarske studentice pobijedile su ekipu Osijeka rezultatom 3:1, te osvojile broncu.

Stolnotenisačice su pod vodstvom trenerice Katarine Delač nastupile u sljedećem sastavu: Eleonora Lovraković, Karla Burčul i Eva Rusan.

Od ostalih sportova zadarski studenti su nastupili i u muškoj košarci gdje su osvojili četvrto mjesto. Kao veliki hendikep se pokazao neigranje tri ponajbolja igrača Mateja Segarića, Nike Marina i Marka Atelja, te su u polufinalu izgubili od kasnijeg pobjednika ekipe VERN-a i u utakmici za treće mjesto od ekipe Zagreba.

Šahovska ekipa je bila blizu borbe za medalju, ali su na kraju osvojili šesto mjesto.

Muška i ženska ekipa odbojke na pijesku je osvojila peto mjesto, koje je osvojila i muška stolnoteniska ekipa. I još je nastupila muška ekipa u tenisu koja unatoč pobjedi u grupi nije prošla u daljni tijek natjecanja.

Najuspješnije sveučilište na UniSport Finalsu u Biogradu je Sveučilište u Zagrebu koje je i najveće hrvatsko sveučilište po broju studenata.

 


Reci što misliš!