Događaji

26. obljetnica od rh

Večeras na Jarunu jubilarni, 150. nastup akro skupine "Krila Oluje"

Večeras na Jarunu jubilarni, 150. nastup akro skupine
Bojan Bogdanić

Nastup u petak, 26. svibnja na Danu oružanih snaga RH u Zemuniku bio je 149. službeni nastup od nastanka akro-grupe "Krila oluje", a večerašnjim nastupom na Jarunu zaokružit će jubilarni, 150!

S početkom u 18 sati na Jarunu će se održati letački program Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane te pokazne vježbe Počasno zaštitne bojne i Zapovjedništva specijalnih snaga kojem će prisustvovati i predsjednica RH i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović, potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane RH Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov i drugi visoki gosti.

"Krila Oluje" će nastupiti u formaciji od šest aviona Pilatus PC-9M, a u sastavu akrobatske grupe su: vođa natporučnik Darko Belančić,  satnik Ivan Anđić, prvi lijevi pratitelj; natporučnik Goran Grgić, prvi desni pratitelj; bojnik Zvonimir Mravunac, repni pratitelj; dok su natporučnici Denis Živaljić i Ivan Rendulić vanjski lijevi i desni pratitelji.

Ovogodišnji program sadrži 22 elementa u trajanju 24 minute, a grupa će ga izvoditi na ovogodišnjim domaćim i inozemnim nastupima.


Reci što misliš!