Događaji

Solin - Plano, poddionice Kaštel Gomilica - Kaštel Stari

Ministar Oleg Butković na puštanju u promet dionice državne ceste D8

Ministar Oleg Butković na puštanju u promet dionice državne ceste D8
Patrik Macek/PIXSELL

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sa suradnicima će u petak, 02. lipnja s početkom u 09.00 sati, u promet pustiti novoizgrađenu dionicu državne ceste D8 Solin - Plano, poddionicu Kaštel Gomilica - Kaštel Stari

Na poddionici je izvršena rekonstrukcija postojećeg južnog kolnika državne ceste D8 i dogradnja novog sjevernog kolnika. Ukupna duljina zahvata na glavnoj trasi poddionice iznosi 5,5 kilometara, dok je dužina zamjenskih cesta poddionice izvedena u ukupnoj duljini od 3,5 kilometara.

Ukupno ugovorena vrijednost radova na poddionici iznosi 147.642.935,17 kn (bez PDV-a), a sufinancirani su sredstvima EU iz Operativnog Programa Promet 2007.-2013.

Završena poddionica Kaštel Gomilica - Kaštel Stari, dio je projekta započetog 2006. godine, a do danas je ukupno izgrađeno/rekonstruirano oko 15 kilometara glavne trase Kaštelanske ceste.

Izgradnja se odvijala fazno po poddionicama, a ukupno je, sa završenom poddionicom Kaštel Gomilica - Kaštel Stari, u Kaštelansku cestu uloženo oko 430 milijuna kuna.

 


Reci što misliš!