Događaji

slučj dječaka denisa

Sumnja se da je policija znala za prostituciju 14-godišnjakinje

Sumnja se da je policija znala za prostituciju 14-godišnjakinje
Dusko Marusic/PIXSELL

'Dom za odgoj djece i mladeži u Puli i dalje je tempirana bomba koja u svakom trenutku može eksplodirati i odnijeti nove žrtve', smatra predsjednica Udruge za zaštitu ljudskih prava i građanskih sloboda - HOMO Pula.

"U Puli je javna tajna da postoji mreža prostitucije u kojoj sudjeluju maloljetnice. Navodno to zna i policija koja je upoznata s time da su djevojčice iz doma aktivne na Facebooku, po raznim grupama u kojima muškarci traže mlade djevojke, no nitko ništa ne poduzima kako bi se to zamršeno klupko rasplelo", istakla je Mirjana Galo, vijećnica Županijske skupštine Istarske županije i predsjednica Udruge za zaštitu ljudskih prava i građanskih sloboda - HOMO Pula za 100 posto

Cijela priča se zakotrljala nakon ubojstva trogodišnjaka jer je upravo Chiara Pašić, kako bi prikrila prostituciju tvrdila da joj je 14-godišnjakinja iz "Doma za odgoj djece i mladeži" Pula polusestra koja će čuvati malog Denisa. Navodno postoji par lokacija na kojima klijenti 'kupe' maloljetnice.

Galo ističe da je velike propuste napravila baš policija, jer je bila obaviještena i o odbjegloj maloljetnici, koja je kasnije osumnjičena za ubojstvo. Također, navodno je policija upozorena na čitav niz drugih problema u pulskom 'Sivom domu'.

"Policija je sve znala, obavijestili su ih djelatnici doma, da su na vrijeme izvukli odbjeglu maloljetnicu u koja je pobjegla iz doma i premjestili ju, ili da su bar pratili njeno kretanje, možda bi nesretno trogodišnje dijete danas bilo živo. Kao vijećnica u Županiji, tražiti da se ispita i odgovornost policije. Također ću potegnuti i pitanje rada Centra za socijalnu skrb koji već dugi niz godina radi vrlo aljkavo. Treba napraviti čistku u Centru, ali i stisnuti policiju koja nije odradila svoj posao“, ispričala je za 100 posto Mirjana Galo.


Reci što misliš!