Događaji

Jadroliniju iznenadili blagdani

Dva sata čekanja na tropskoj vrućini za putnike pedesetak automobila u Gaženici

Dva sata čekanja na tropskoj vrućini za putnike pedesetak automobila u Gaženici
Boris Kačan

Danas je državni blagdan Dan antifašističke borbe a budući je i četvrtak, po drevnom hrvatskom običaju to znači i početak produženog vikenda. A to najčešće podrazumijeva i gužve na prometnicama te trajektnim pristaništima.

Danas je u zadarskoj novoj luci Gaženica trajekt "Juraj Dalmatinac" koji prima 130 vozila ispolovio pun za Preko u 11.30, dok je u redu za ukrcaj ostalo barem nekih pedesetak vozila na tropskih 33 stupnja Celzijusa.

Neki su se odmah okrenuli i nastavili put prema Biogradu na Moru gdje će pokušat biti bolje sreće na liniji za Tkon.

Nikakav problem ne bio bio da danas na blagdan, po redu vožnje, sljedeći trajekt za Preko ide tek u 13.30 sati. Putnici koji su ostali, upitali su u Jadrolinijinoj prodaji hoće li se možda zbog toga trajekt vratiti ranije kako bi pokupio njih i one koji u međuvremenu pristignu, no dobili su negativan odgovor.

To bi trebalo značit da su svi putnici, što znači i djeca i starci u automobilima na tropskoj vrućini, bez trunke hlada u blizini ostavljeni na čekanju dva sata, iako su u luci na vezu još dva trajekta: Sveti Juraj i Sis.

Tragom informacije stupili smo u kontakt s Jadrolinijom agencijom u Zadru, međutim ljubazna službenica nam je rekla da ona nije ovlaštena davat izjave za medije i uputila nas na dežurnog u operativi Jadrolinije.

Dežurni operativac državne tvrtke Jadrolinije koji bi trebao reagirat u ovom slučaju i na provjerenu dojavu organizirat dodatnu trajektnu liniju, a koji je želio ostat anoniman, također nije ovlašten davat informacije pa nas je uputio na glasnogovornicu Jadrolinije, Mariju Zaputović.

Glasnogovornica se odmah javila na naš poziv i saslušala problem te se obećala brzo javit s informacijama. I zaista, za manje od 15 minuta dobili smo sljedeću informaciju:

- Nakon provjere na terenu dobili smo informaciju da je prodano ukupno 15 karata za automobil i na taj način nije bilo potrebe za uvođenje dodatne linije, kazala nam je glasnogovornica.

Fotografije koje su prilog članku snimljene su malo prije podneva, pa sad vi procijenite koliko ih je. Pretpostavljamo da je u međuvremenu pristiglo i više. S druge strane niti jedan automobil koji čeka u ovim redovima ne bi tu bio da nema kupljenu kartu.

U svakom slučaju tromi sustav državne tvrtke koju svi plaćamo iz vlastitih džepova, još jednom je pokazao koliko mu je doista stalo do vlastitih putnika.


Reci što misliš!