Događaji

narančasto upozorenje

Toplinski udar: U Zadru se danas očekuju temperature iznad 33 stupnja Celzija

Toplinski udar: U Zadru se danas očekuju temperature iznad 33 stupnja Celzija
Bojan Bogdanić

Danas će biti pretežno sunčano i vruće, a poslijepodne i navečer u unutrašnjosti je mjestimice moguć jači razvoj oblaka uz lokalne pljuskove i grmljavinu. prognoza je za subotu Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Vjetar većinom slab, na Jadranu od sredine dana do umjeren zapadni i sjeverozapadni, ponegdje i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 31 do 35 stupnjeva Celzijusa.

U nedjelju će prevladavati sunčano i vruće, u središnjim kopnenim predjelima i vrlo vruće. Poslijepodne i navečer u unutrašnjosti ponegdje može biti jačeg razvoja oblaka uz lokalne pljuskove i grmljavinu, ponajprije u zapadnim krajevima. Vjetar većinom slab, na Jadranu u drugom dijelu dana mjestimice umjeren jugozapadni i jugo. Najniža jutarnja temperatura većinom od 17 do 22, na Jadranu između 22 i 26 °C, a najviša dnevna uglavnom od 31 do 36 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Prevladavat će sunčano i vruće, osobito u ponedjeljak ponegdje i vrlo vruće. Uglavnom u unutrašnjosti poslijepodne i navečer mogućnost lokalnih pljuskova s grmljavinom, ponajprije u nedjelju na zapadu. Vjetar slab, u ponedjeljak i utorak ponegdje umjeren jugozapadni, na Jadranu slabo i umjereno jugo i jugozapadnjak.

 


Reci što misliš!