Događaji

nezaobilazan događaj

"Festival Nature i Kulture" u srcu Novigrada

Facebook

Festival će se održati 22. i 23. srpnja s početkom u 20 sati u staroj jezgri Novigrada i u Infocentru „Kula Buta“ Natura 2000. Cilj festivala je prezentacija i promocija zaštićenih i Natura 2000 područja, ponajprije Novigradskog i Karinskog mora

Cilj festivala je prezentacija i promocija zaštićenih i Natura 2000 područja, ponajprije Novigradskog i Karinskog mora te njihove okolice, kao i njenih stanovnika , promocija kulturne i tradicijske baštine, te  podrška ekonomiji lokalne zajednice.

Natura 2000 je program stvoren s ciljem očuvanja europske bioraznolikosti i okoliša te stavljanja naglaska na razvijanje ekološke svijesti. U mrežu Nature 2000 uključene su šume i močvare, travnjaci te morska i obalna područja, staništa stotine ugroženih vrsta,  stoga Naturu 2000 treba gledati kao veliku priliku, a ne kočnicu u razvoju i upravo je ona način održivog razvoja čiji je cilj nastaviti kvalitetan suživot čovjeka i prirode.

"Festival Nature i Kulture" je nezaobilazan događaj u svrhu integracije zaštite prirode i održivog lokalnog društveno-gospodarskog razvoja kako bi zaštićena i Natura 2000 područja ostala očuvana za buduće generacije.

I ove godine Festival se otvara s zanimljivim predavanjem o Natura 2000 područjima, nakon čega možete posjetiti zavičajni muzej i upoznati se s poviješću ovog kraja, razgledati izložbe fotografija , zatim likovne uratke naših umjetnika i kreativaca, isprobati razne delicije, kupiti razne proizvode i na kraju se zabaviti uz naš glazbeni program, a drugi dan vas očekuje zanimljiva radionica na temu eterična ulja ovog kraja .


Reci što misliš!