Događaji

"lipa naša komoševa"

Udruga Eko-Zadar: Radionice oslikavanja stepenica i zida od srijede do petka

Udruga Eko-Zadar: Radionice oslikavanja stepenica i zida od srijede do petka

U Komoševoj na Malom Ižu lepeza je hit; a na ovim ljetnim vrućinama i vrlo praktična. Još ako je k tome oslikana glagoljicom postaje i autohtoni suvenir.

U ovoj se maloiškoj uvali, naime, već treću godinu za redom provodi projekt „Lipa naša Komoševa“ u sklopu kojeg je prošle subote, 22. srpnja, održana radionica „Glagoljaški dizajn lepeza“ koju je vodila prof. Mišela Nežić.  Izrađujući lepeze od drvenih štapića i papira, djeca su učila i osnove ovog starohrvatskog pisma.

U punom su jeku, u sklopu dramske radionice, pripreme i čitače probe pod vodstvom prof. Barbare Kostović Punoš, a iz kojih će proizići scenska igra na govoru otoka Iža.

Do konca tjedna okoliš ove uvale postat će ljepši i veseliji i to zahvaljujući dvjema radionicama koje će voditi Luka Lukin. Radionica oslikavanja zida održat će se u popodnevnim satima u srijedu i četvrtak 26. i 27. srpnja, a dan kasnije – u petak, 28. srpnja i radionica oslikavanja zida.

Na radionice su dobrodošli svi; djeca, mladi i odrasli.

Projekt „Lipa naša Komoševa“ provodi udruga „Eko-Zadar“, a  s 19.997,96 kuna sufinancira ga Grad Zadar, Upravni odjel za razvitak otoka i zaštitu okoliša. OTP banka d.d. projekt je potpomogla donacijom u iznosu od 1.500,00 kuna.


Reci što misliš!