Događaji

traže se roditelji napuštene bebe

Žena koja je ostavila kolica s bebom u Sesvetama je crnka srednje visine

Žena koja je ostavila kolica s bebom u Sesvetama je crnka srednje visine
Robert Anic/PIXSELL/MUP

Ukoliko imate korisne informacije o identitetu djeteta obavijestite najbližu policijsku postaju ili se javite na broj telefona 192 kao i e-mailom na adresu zagrebacka@policija.hr

Pu zagrebačka objavila je danas priopćenje u kojem moli za pomoć. Naime, u četvrtak, 20. srpnja oko 21.45 sati, u Sesvetama, Brestje, Ulica Ciklama 2A, ispred župnog ureda Župe Dobrog pastira, pronađeno je žensko dijete za koje je utvrđeno da bi moglo biti starosti od 5 do 7 mjeseci.

Zvonko Ancić iz odnosa s javnošću PU zagrebačke otkrio je kako pristižu dojave građana i da se sve provjeravaju, te da je djevojčica u dobrom stanju, smještena u odgovarajuću instituciju.

Dijete je ostavljeno u dječjim kolicima, umotano u bijeli platneni prekrivač te odjeveno u žutu haljinu (s bijelim točkicama) bez rukava. Svijetle je puti, plavih očiju i svijetloplave kratke kose.

Kako dosadašnjim provjerama i poduzetim mjerama i radnjama, policijski službenici nisu došli do korisnih saznanja, molimo građane da, ukoliko imaju korisne informacije o identitetu djeteta, a time i njenih roditelja te okolnosti o događaju, o tome obavijeste najbližu policijsku postaju ili nam se jave na broj telefona 192 kao i e-mailom na adresu zagrebacka@policija.hr

Neslužbeno: beba smještena u Dom za nezbrinutu djecu u Nazorovoj

PU zagrebačka dobila je puno dojava, no ne može se reći da ijedna od njih daje kvalitetan trag. Neslužbeno doznajemo da je beba smještena u Dom za nezbrinutu djecu u Nazorovoj. 

Prema obiteljskom zakoniku tri mjeseca je rok da se utvrdi identitet njenih rođaka ili nje same. Ako se to ne dogodi, dijete će moći ići na posvajanje.

U tjedan dana policija nije uspjela otkriti tko je djevojčica. Poznato je tek da je djevojčicu u kolicima dovezla žena s kojom je pričao jedan susjed.   

"Susjed je prošao kraj te ženske kad je gurala kolica i još ga je pitala njega za ulicu, zahvalila i otišla", kazao je susjed Zlatan Požega, Brestje, dodajući kako se radi o crnke srednje visine.

Tko je i zašto napustio djevojčicu - susjedi tek nagađaju. Spominju da je u blizini sigurna kuća za zlostavljane žene pa neki sumnjaju i na to.


Reci što misliš!