Događaji

pohvalna akcija

HTZ zajedno s Hrvatskim autocestama osigurali su hladnu vodu na naplatnoj postaji Lučko

HTZ zajedno s Hrvatskim autocestama osigurali su hladnu vodu na naplatnoj postaji Lučko
Tomislav Miletic/PIXSELL

Pred nama je još jedan turistički vikend koji će obilježiti pojačani promet na autocestama.

Obzirom na visoke ljetne temperature koje na duljim putovanjima bitno utječu na umor vozača, u slučaju većeg zastoja i blokade prometa na autocestama,  Hrvatska turistička zajednica zajedno sa HAC ONC-com pokrenula je prvi puta akciju dijeljenja hladne vode korisnicima autocesta na NP Lučko. Voda će se dijeliti u naredna tri vikenda.

Ovom prilikom, ipak molimo korisnike autocesta da na put ponesu dovoljno tekućine kako bi se pripremili na eventualno čekanje u kolonama.

Također, savjetujemo korisnike da prije putovanja provjere stanje na cestama na web stranicama www.hac.hr, www.arz.hr, www.hac-onc.hr ili www.hak.hr kako bi se  informirali  i na vrijeme isplanirali svoje putovanje ili u slučaju otežanog stanja na autocesti odabrali  alternativni pravac putovanja.

Kako bi svi korisnici autocesta bili na vrijeme informirani o stanju u prometu i mogućim izvanrednim događajima, molimo ih  da uključe radioprijamnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS).  
Korisnicima je za sve dodatne informacije na raspolaganju i besplatni info telefon 0800 0422 ili 0800 0111.
Zbog sve  učestalijih prometnih nesreća na autocestama molimo vozače na dodatni oprez te ističemo važnost praćenja  prometne signalizacije kao i poruka na info-displejima o uvjetima na cesti te ograničenju brzine na pojedinim dionicama autoceste kao i obavijesti o eventualnim obilascima te alternativnim pravcima.

Još jednom želimo podsjetiti  da nam je zajednički cilj sigurnost svih sudionika u prometu, te apeliramo na strpljenje vozača i razumijevanje svih korisnika autocesta.


Reci što misliš!