Događaji

ZAVRŠEN LJETNI UPISNI ROK NA SVEUČILIŠTU U ZADRU

Najviše slobodnih mjesta na kroatistici, germanistici i klasičnim jezicima

Najviše slobodnih mjesta na kroatistici, germanistici i klasičnim jezicima
Bojan Bogdanić

Nakon upisa studenata u prvu godinu redovitih i izvanrednih preddiplomskih sveučilišnih studija na Sveučilištu u Zadru u ljetnom roku, ostalo je slobodnih mjesta za upis pojedinih programa u drugom, jesenskom roku.

Što se tiče studiranja uz potporu Ministarstva, među jednopredmetnim preddiplomskim sveučilišnim studijima najviše slobodnih mjesta koja se upisuju na temelju rezultata državne mature ostalo je na Hrvatskom jeziku i književnosti (21), po 8 na Arheologiji i Informacijskim znanostima, 5 na Brodostrojarstvu i tehnologiji pomorskog prometa, 4 na Nautici i tehnologiji pomorskog prometa te Primijenjenoj ekologiji u poljoprivredi, po 2 na Kulturi i turizmu, Menadžmentu i Povijesti, a jedno na Primijenjenoj geografiji, Podvodnim znanostima i tehnologiji, Ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju te Sestrinstvu. Na većini spomenutih odjela te Psihologiji ostalo je slobodnih mjesta za strane državljane te one koji su maturirali prije 2010. godine.

Na integriranim jednopredmetnim preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijima ostalo je jedno slobodno mjesto na Učiteljskom studiju u sjedištu Sveučilišta (u Zadru), te četiri na Učiteljskom studiju u Gospiću. Na ovim studijima slobodna su i po dva mjesta za pristupnike koji su maturirali prije 2010. godine, a u Zadru i dva mjesta za strane državljane.

Među dvopredmetnim studijima na jesen će najviše studenata upisivati Njemački jezik i književnost (37).

Slijede ga Latinski jezik i rimska književnost (23), Grčki jezik i književnost (18), Povijest umjetnosti i Talijanski jezik prevoditeljski smjer (11), Filozofija (9), Talijanski jezik i književnost (5), Španjolski jezik i književnost i Teološko-katehetski studij (4), Geografija - nastavnički smjer (3), Pedagogija (2) te Anglistika, Etnologija i antropologija, Francuski jezik i književnost, Povijest i Sociologija s po jednim mjestom za upis. Svi nabrojani, te dodatno Ruski jezik i književnost, imaju po nekoliko mjesta za strane državljane i kandidate koji su maturirali prije 2010. godine.

Slobodna mjesta na izvanrednim studijima

Prva godinu na izvanrednim studijima moći će se upisati na Brodostrojarstvu i tehnologiji pomorskog prometa (30 na temelju državne mature i 30 na temelju razredbenog postupka), Kulturi i turizmu (7+8), Menadžmentu (4+0), Nautici i tehnologiji pomorskog prometa (5+27), Podvodnim znanostima i tehnologijama (4+0), Primijenjenoj ekologiji u poljoprivredi (7+0), Ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju (8+0), Sestrinstvu (0+1) i Stručnom preddiplomskom studiju Informacijskih tehnologija (0+22). Dodatno, za pristupnike koji su maturirali prije 2010. godine ostalo je slobodnih mjesta za razredbeni postupak na studijima Podvodne znanosti i tehnologije (14), Primijenjena ekologija u poljoprivredi (14), Sestrinstvu (1) i Informacijskim tehnologijama (5), kao i nekoliko mjesta za strane državljane.

 


Reci što misliš!