Događaji

teroristički napad

Barcelona: Kombijem se zabio u gomilu- najmanje 13 poginulih i 20 ranjenih

Kombi se u četvrtak poslijepodne zabio u gomilu ljudi u središtu Barcelone, a španjolski El Pais javlja kako je najmanje 13 poginulih te više od 20 ozlijeđenih.

Policija je potvrdila da ima više mrtvih i ranjenih, ali nije objavila koliko. Vozač kombija je u bijegu, a napad se tretira kao teroristički napad. 

List El Periodico u međuvremenu javlja da su se dva naoružana muškarca zabarikadirala u kafiću u središtu Barcelone i da su se čuli pucnji.

Zasad nije poznato jesu li ta dva incidenta povezana.

Katalonske službe za izvanredna stanja pozvale su ljude da ne idu na Placu Catalunyu, jedan od glavnih gradskih trgova.

Službe su zatražile da se zatvore sve stanice podzemne željeznice u središtu grada oko poznate turističke avenije Las Ramblas.

Policija je na Twitteru objavila da ima više ozlijeđenih, a katalonske službe za izvanredna stanja pozvale su ljude da ne idu na središnji trg Placa Catalunyu.

Potvrđeno je kako je riječ o terorističkom napadu. Oglasio se i španjolski premijer koji je kazao kako je sada najbitnije pobrinuti se za ozlijeđene.

Službe su zatražile da se zatvore sve stanice podzemne željeznice u središtu grada u blizini poznate turističke arterije Las Ramblas. Policija je potvrdila da je kombi pokosio desetine ljudi, te da ima više ozlijeđenih.


Reci što misliš!