Događaji

u vlasništvu tvrtke od 1999. godine

Pogledajte kako izgleda Todorićeva vila Castello

Agrokorova Vila Castello od danas je ponuđena na prodaju. Dvorac, kako mu tepaju u agenciji Sotheby’s International Realty, koristila je obitelj Todorić kao jednu od svojih vikendica, a u vlasništvu tvrtke je od 1999. godine.

Platili su je 11 milijuna kuna. Izvanredna uprava Agrokora preko Sotheby’sa za nju traži sedam milijuna eura. Stvarna vrijednost procjenjuje se na oko pet milijuna eura, ali to će ovisiti o umješnosti kupca i volji uprave da spusti cijenu i riješi se nekretnine koja joj ne treba. Baš kao što se namjerava riješiti jahte Jana.

Villa Castello Zavirite s nama u Todorićevu Villu Castello koja se prodaje s početnom cijenom od 7 milijuna eura

Posjed u Medveji pokraj Lovrana prostire se na nešto više od hektara zemljišta i s njime dolazi i koncesija na pomorsko dobro, pristanište i kamenu obalu koju su Todorići betonirali da ih stijene ne žuljaju dok se sunčaju. Koncesija godišnje stoji pola milijuna kuna, pa će kupac morati i taj trošak uračunati u režije.

851 kvadrat za pet luksuznih spavaćih soba

Villa Castello, stara ravno 101 godinu, na površini od 851 kvadrata ima pet spavaćih soba, dva salona, vidikovac u tornjiću, a na posjedu se nalazi još jedan objekt s dvije spavaće sobe i ukupno 118 kvadratnih metara stambenog prostora.

Na sjevernom dijelu imanja nalazi se parcela koju su Todorići koristili kao improvizirani heliodrom, a s obzirom na to da je terasastog oblika, pilotima je trebalo poprilično vještine da sigurno slete. Cijelo imanje izvrsno je održavano. Todorići na tome nisu štedjeli, tako da se travnjaci svakodnevno automatski zalijevaju, a izgrađene su i sjenice koje na izvornom imanju nisu postojale.

Tu je i roštilj, pod sjenicom većom od većine stanova Konzumovih radnika, nad kojim se nalazi mozaik u obliku ribe, iako bi po veličini prostora za pripremu hrane prikladniji bio vol. Netko je postavio i drvenu kućicu za ptice, a sudeći po kvaliteti izrade, Todorići nisu platili profesionalca da im je napravi.

Villa Castello prodaje se sa svim namještajem, opremom i umjetninama. Prevladava masivni klasični namještaj, pozlaćena ogledala i lusteri, ali u jednom od salona nalazi se i ormar za televizor koji izgledom potpuno odudara od ostatka kuće. Kao da ga je netko slučajno odložio u nju. Kupac Ville Castello uz nju će dobiti i nekoliko Rabuzinovih i Vidovićevih slika, ali i neke ukrase koji puno bolje oslikavaju skorojevićki ukus Todorićevih.

U jednoj od lođa nasred stola nalazi se snježna kugla sa Snjeguljicom i njenim princom, a u salonu se nalazi druga s dva zagrljena medvjedića i natpisom "Od pravog prijateljstva nema većeg dara".

U jednom od hodnika visi i plišani medo, izgledom originalni Teddy Bear odjeven u mornarsku uniformu, koji bi među kolekcionarima mogao i postići neku cijenu.

Vilu, koju je prije Todorića koristio lokalni ronilački klub i ostavio je, prema svjedočenju radnika, u potpuno zapuštenom stanju, zainteresirani kupci mogu razgledati već od ponedjeljka 21. kolovoza.

Za to će Sotheby’su morati platiti nepoznati iznos naknade, ali i potpisati Ugovor o povjerljivosti. Uprava Agrokora od kupaca očekuje i garanciju ozbiljnosti ponude, a cijena od 7 milijuna eura ne uključuje PDV i ostale poreze, doznaje Index.hr


Reci što misliš!