Kultura

Igraj i osvoji!

Vodimo vas na koncert dua Attademo & Gramaglia!

Vodimo vas na koncert dua Attademo & Gramaglia!

Iz koje europske države stižu Luigi Attademo i Simone Gramaglia?

U srijedu, 16. studenog u svečanoj dvorani Sveučilišta nastupa duo iz Italije, Luigi Attademo, gitara i Simone Gramaglia, viola.

Izvode djela J.S. Bacha, L. van Beethovena, N. Paganinija, F. Schuberta!

Gitarist Luigi Attademo i violist Simone Gramaglia u sve što rade unose visoku razinu individualnosti. Prepustili su se svojem glazbenom ukusu da ih vodi dalje od granica zapisanog, odlučili su zajedno muzicirati kako bi publici predstavili svoj zvukovni svijet.

Neobičan spoj viole i gitare, ujedinjen u jedinstvenu sonornost, donio je novi spektar boja te nesvakidašnji glazbeni balans tih dvaju instrumenata. Upravo je ta zvučna ravnoteža omogućila duu da istraži širok repertoar djela, od Bacha do suvremenih autora, te najrazličitije glazbene forme, upravo zahvaljujući prirodnosti spoja svojih glazbala.

To je zvučni svijet Luigija Attadema i Simonea Gramaglie, vrsnih talijanskih glazbenika s bogatim koncertnim iskustvom koji svoje majstorstvo usavršavaju prije svega svirajući u nekima od najboljih talijanskih komornih ansambala. Osim koncertiranju, obojica su glazbenika posvećena i istraživačkom radu, čime neprestano proširuju svoje glazbene vidike.

Tako je i nastao njihov duo koji uspješno djeluje već četiri godine te je kanal za njihove apsolutne umjetničke slobode.

Vlastitim transkripcijama nekih od najpopularnijih dua u povijesti glazbe pokazuju da su u glazbi dobar ukus i iskrena emocija jedino pravilo!

Za 2 ulaznice gratis pitamo vas:

Iz koje europske države stižu Luigi Attademo i Simone Gramaglia?

Ulaznice se preuzimaju uoči koncerta ispred dvorane.

Imena dobitnika objavljujemo na dan koncerta iza 12 sati!


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.