Kultura

Karlovac

Svjetlosnim spektaklom otvorena 21. Filmska revija mladeži i 9. Four River Film Festival

Svjetlosnim spektaklom otvorena 21. Filmska revija mladeži i 9. Four River Film Festival

Nezaboravnim svjetlosnim spektaklom projekcija na vodenom zidu, otvorena je 21. Filmska revija mladeži i 9. Four River Film Festival - međunarodne manifestacije posvećene srednjoškolskom filmu. Iduća četiri dana sve će biti u znaku srednjoškolskih filmaša, a organizatori Hrvatski filmski savez i Kinoklub Karlovac ponovno su se potrudili da festivalski gosti, kojih je ove godine čak 180, zajedno s publikom, pogledaju 73 filma koji su u konkurenciji za nagrade Revije i Festivala.

 

Koordinatorica Revije i Festivala Marija Ratković Vidaković naglasila je kako joj je drago da Revija i Festival slave svoju desetu godišnjicu održavanja upravo u Karlovcu.

'Kada pogledam unatrag, ponosna sam na sve što smo ostvarili, a sada trebamo razmisliti koje ćemo si ciljeve postaviti u idućih deset godina. Mladim filmašima želim da kreiraju nove filmove, razmišljaju i uče o filmu i da se odlično zabave', rekla je Marija Ratković Vidaković.

Na otvorenju su se pridružili Davor Trupković, pomoćnik ministra kulture, Damir Jelić, gradonačelnik Grada Karlovca, Damir Mandić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Karlovca i ravnatelj Gimnazije Karlovac, Andreja Navijalić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Karlovca, Jelena Ilić i Ksenija Đukić ispred Veleposlanstva Republike Srbije u Republici Hrvatskoj.

'Uz ceremoniju otvaranja održala se i karlovačka premijera filma „Žena zmaj" Ivane Sansević, a nakon otvorenja posjetitelji su se zabavili uz grupu 4head.

Pokrovitelji Revije i Festivala su Hrvatski audiovizualni centar, Hrvatska zajednica tehničke kulture, Grad Karlovac, Županija Karlovačka i Turistička zajednica grada Karlovca, a tehničku podršku daju Gimnazija Karlovac i Zajednica tehničke kulture Karlovac. Festival i Revija traju do subote, 10. rujna.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.