Kultura

“Tigar na krilima djetlića”

Radio drama povodom 70. rođendana Tomislava Marijana Bilosnića

Radio drama povodom 70. rođendana Tomislava Marijana Bilosnića

Treći program Hrvatskog radija, u utorak 17. siječnja s početkom u 14 sati emitira dokumentarnu radio dramu “Tigar na krilima djetlića”, posvećenu 70. rođendanu hrvatskog književnika i slikara Tomislava Marijana Bilosnića

Prema najavi, riječ je o životnom i umjetničkom portretu Tomislava Marijana Bilosnića, pjesnika, književnika, slikara, publicista, putopisca i fotografa.

Priča je to o čovjeku koji plijeni širinom svojih umjetničkih, životnih i istraživačkih preokupacija, renesansnom svestranošću i energijom neumornog tragača za svekolikim čovječjim iskustvom.

Potreba je to koja kod Bilosnića izvire iz razigrane radoznalosti i gorljive želje za maksimalnom budnošću, ravnokotarske zemlje i njenog vina, drevne liburnske povijesti, otvorenosti prema širokom svijetu i onog kročenja svojim putem kojega može opisati jedino pjesnička biografija individualca svih znanih nam epoha.

Autori emisije Đino Đivanović i Srđan Nogić poručuju: TMB je, jer tako mora biti, i dalje svoj i slobodan, tigar što leti na djetliću, ka nekim budućim zvijezdama. Urednik emisije je Ljubo Pauzin.

Ova emisija Trećeg programa Hrvatskog radija svojevrsni je uvod u 70. godišnjicu života i 50. godišnjicu umjetničkog djela Tomislava Marijana Bilosnića.

 


Reci što misliš!