Kultura

Mala filozofija

Prijavi se i sudjeluj u projektu "Umjetnost demokracije u Euro-mediteranskoj regiji"

Prijavi se i sudjeluj u projektu

Udruga "Mala filozofija" poziva mlade u dobi od 15 do 21 godine da sudjeluju na radionicama međunarodnog projekta Umjetnost demokracije, financiranog od međuvladine organizacije Anna Lindh Foundation

Jeste li se ikada zapitali što je umjetnost i čemu služi? Možemo li  analizom umjetnosti razviti vlastito mišljenje, prenijeti poruku, stav ili ideju, saznati svoja prava ili se izboriti za svoja prava?

Kako su punk i rock and roll kultura poticali kritičku svijest? Kome i što ulični grafiti poručuju? Može li arhitektura stvarati osjećaj straha ili slobode?

Na radionicama ćemo kroz film, glazbu, književnost, uličnu umjetnost i arhitekturu promišljati i razgovarati o slobodi govora i izražavanja, ljudskim pravima, subkulturama, umjetnicima i društvu u kojem živimo.

Nećemo samo analizirati umjetnička djela, nego ćemo ih i stvarati.

Nakon radionica, sudionici će sa svojim mentorima osmisliti i provesti građansku akciju.

Što to znači?

Znači da će sudionici pronaći problem ili potrebu u svojoj lokalnoj zajednici i organizirati akciju kojom će riješiti taj problem, pokrenuti nove ideje i potaknuti svoje vršnjake, ali i odrasle, da preuzmu stvar u svoje ruke i stvore promjene koje žele vidjeti.

Zbog ograničenog broja mjesta, mole se svi zainteresirani da se prijave pozivom na broj: 091/ 734 22 22 ili  putem maila: kragic.ivana@gmail.com

Kada: Radionice započinju početkom veljače i održavat će se jednom tjedno prema dogovoru sa sudionicima

Gdje: Put Petrića 45A (Prostor Male filozofije)

Više o projektu:

http://www.artofdemocracyproject.com/home


Reci što misliš!