Kultura

Reakcije

Obuljen Koržinek: Demontaže hrvatskog filma sigurno neće biti

Obuljen Koržinek: Demontaže hrvatskog filma sigurno neće biti

Resorena ministrica, koja je bila na svečanom otvorenju obnovljene Kneževe palače u Zadru, na novinarski upit da prokomentira najavu Zlatka Hasanbegovića da će se demontirati hrvatska kinematografija tu je najavu odbacila

Ministrica kulture, Nina Obuljen Koržinek, poručila je da demontaže hrvatske kinematografije neće biti.

Resorena ministrica, koja je bila na svečanom otvorenju obnovljene Kneževe palače u Zadru, na novinarski upit da prokomentira najavu Zlatka Hasanbegovića da će se demontirati hrvatska kinematografija tu je najavu odbacila.

"Pa neće sigurno biti demontaže hrvatske kinematografije. Projekt reforme audiovizualnog sektora projekt je koji traje 10 godina, koji daje rezultate i bez obzira na neke trenutačne poteškoće kojima svjedoči hrvatska javnost, mi smo opredjeljeni i ako Vlada i kao Minsitarstvo kulture da nastavimo razvijati i promovirati hrvatski film i filmsku umjetnost u svim njezinim aspektima", rekla je ministrica.

Demantirala je i da je prošle godine branila Hrvatski audiovizualni centar te da je negirala nezakonitosti i malerzacije unutar Centra na koje je ukazivao njezin prethodnik Hasanbegović.

"Ja branim HAVC kao instituciju, ja sam uvijek birala riječi, uvijek sam branima HAVC kao instituciju i kada sam se pozivala na pravilnosti ili nepravilnosti, pozivala sam se na nalaze koje smo tada imali, jednako kao što danas kada imamo nove nalaze po njima postupamo i tu neće biti nikakvih problema", rekla je Obuljen Koržinek.
 


Reci što misliš!