Kultura

tema je vrijeme

Festival znanosti od 24. do 29. travnja u Zadru

Festival znanosti od 24. do 29. travnja u Zadru

Tema Festivala znanosti 2017. je ''Vrijeme“ (i kronološko i meteorološko). Festival će se održati od 24. do 29. travnja 2017. na razini cijele države

I ove godine održat će se FESTIVAL ZNANOSTI, 15. po redu u organizaciji British Councila, Tehničkog muzeja iz Zagreba i hrvatskih sveučilišta te pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Festival znanosti je manifestacija s ciljem približavanja znanosti i znanstvenih istraživanja cjelokupnoj javnosti, od djece vrtićke dobi do odraslog stanovništva.

Cilj je informirati  javnost o aktivnostima i rezultatima iz različitih područja znanosti, poboljšati javnu percepciju znanstvenika te motivirati mlade ljude za istraživanje i stjecanje novih znanja.

Tema Festivala znanosti 2017. je ''Vrijeme“ (i kronološko i meteorološko). Festival će se održati od 24. do 29. travnja 2017. na razini cijele države. Ovo je izvrsna prilika za popularizaciju znanosti, programa i projekata koji se provode na Sveučilištu u Zadru iz različitih znanstvenih područja.

Kao i prethodnih godina, Festival znanosti u organizaciji Sveučilišta u Zadru bit će bogat različitim aktivnostima kao što su predavanja, radionice, demonstracije, prezentacije, predstave i izložbe, a sve to kroz druženje s djecom i odraslima. Znanstvenici s raznih Odjela Sveučilišta u Zadru će, zajedno sa studentima i u suradnji sa lokalnim partnerima, ponuditi sadržajan, edukativan i zanimljiv program.

Možete ga pratiti ovdje!


Reci što misliš!