Kultura

projekt little

Udruga "Mala filozofija" organizira besplatni međunarodni trening za nastavnike i studente

Udruga

Udruga "Mala filozofija" poziva na besplatni međunarodni trening za nastavnike (srednjih i osnovnih škola) i studente u sklopu Erasmus+ projekta LITTLE: Learning Together to Live Together: Teachers Leading Ethical Education for an Inclusi-ve Society.

Ovaj besplatni trening s međunarodnim voditeljima održat će se u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice u Zadru od 16. do 19. svibnja 2017.

Trening će pružiti trenutnim i budućim nastavnicima konkretne metode, poboljšanje vještina i gotove nastavne materijale koje se mogu upotrijebiti u bilo kojem nastavnom predmetu.

Nakon treninga, sudionici će steći vještine kako razviti kritičko i kreativno mišljenje kod učenika, kako razviti mišljenje koje se temelji na vrijednostima i vlas-titom promišljanju, i kako kreirati interaktivne aktivnosti.

U četiri dana puna interaktivnih radionica obrazovni stručnjaci iz Irske, Italije, Slovenije i Hrvatske predstavit će različite inovativne metode, poput sokratskog dijaloga, filozofije za djecu, gestalt pedagogije, strategije vizualnog razmišljanja i mnoge druge.

Projekt LITTLE financiran je uz potporu Europske Unije, a nastao je u suradnji s četiri europske institucije, kao odgovor na izazove današnjeg vremena. Danas, djeca odrastaju u vrijeme povećane međunarodne povezanosti u kojem se mnoge vrijednosti „relativiziraju“. U ovom projektu etičko obrazovanje i kritičko mišljenje su glavno središte obrazovanja za djecu.

Projekt nudi ideje i metode za novu vrstu obrazovanja: obrazovanje koje se sastoji od istraživanja, promišljanja i zaključivanja u svrhu stvaranja vlastitog mišljenja i ideja, razumijevanja sebe i društva u kojem živimo te pronalaženje životne orijentacije i etičkih vrijednosti.

Trening će se održati na engleskom jeziku, a sudionicima će se na kraju uručiti certifikat o sudjelovanju.

Mjesta su ograničena; prijavite se pozivom na broj: 091/ 734 22 22 ili elektroničkom poštom na: kragic.ivana@gmail.com


Reci što misliš!