Kultura

"Jednostavno, mi smo žene"

Renato Šarić u Gradskoj loži izložio preko tisuću poštanskih markica s posvetom znamenitim ženama

Renato Šarić u Gradskoj loži izložio preko tisuću poštanskih markica s posvetom znamenitim ženama
NMZ

Na izložbi je prikazano 130 izložbenih listova s gotovo 1000 poštanskih maraka. Autor izložbe naslovljene ''Jednostavno, mi smo žene" član je Hrvatskog filatelističkog društva Zadar, Renato Šarić.

U subotu, 20. svibnja 2017. u Gradskoj loži Zadar otvorena je zanimljiva izložba naslovljena ''Jednostavno, mi smo žene" .

Izložba je to organizirana u počast svim znamenitim i poznatim ženama svijeta od znanstvenica, sportašica, umjetnica, spisateljica, političarki, humanitarki do glumica koje su dale svoj obol svijetu u kojem danas živimo, a ujedno je priređena u povodu Majčinog dana, koji se u svijetu obilježava druge nedjelje u svibnju.

Izložbu suorganiziraju Hrvatsko filatelističko društvo Zadar i Narodni muzej Zadar, a na njoj je prikazano 130 izložbenih listova s gotovo 1000 poštanskih maraka.

Autor izložbe je član Hrvatskog filatelističkog društva Zadar Renato Šarić. 

Pozdrave prisutnima na otvorenju izložbe uputila je ravnateljica Renata Peroš iskazujući dobrodošlicu na susret sa ženama kroz ovu vrijednu izložbu.

U ime Hrvatskog filatelističkog društva Zadar nazočnima se obratio Igor Černigoj ističući ovu izložbu kao još jedan doprinos Društva kulturi grada.

Izložbu je otvorio gradski pročelnik Upravnog odjela za kulturu i šport, Radovan Dunatov.

Izložba se može razgledati do 28. svibnja 2017. od ponedjeljka do petka od 9 do 20 sati i subotom i nedjeljom od 9 do 13 sati.


Reci što misliš!