Kultura

Zadarsko kazališno ljeto 2017.:

Jadranka Svaguša: Sve više oslanjamo se na vlastite snage!

Jadranka Svaguša: Sve više oslanjamo se na vlastite snage!
Nenad Marčev

"Sve se više oslanjamo na vlastite snage'', poručila je danas producentica Zadarskog kazališnog ljeta Jadranka Svaguša. Donosimo vam sve detalje s konferencije za medije koju je organiziralo Hrvatsko narodno kazalište Zadar!

Kao i svake godine, očekuje vas program pun predstava, a posebna poslastica bit će Jazz and blues festival.

30. lipnja Ljeto će otvoriti predstava "Nije bila peta, bila je deveta" Zagrebačkog kazališta komedija i to u Kazalištu lutaka Zadar, kazao je Renato Švornić, ravnatelj HNK Zadar, dodavši kako se radi o svojevrsnoj obljetnici - 30. lipnja 2009. ova je predstava imala premijeru u Zadru.

Na otvorenju ćemo moći pogledati i izložbu kostima iz predstave Marije Šarić Ban.

Jadranka Svaguša najavila je i ostale predstave koje će se naći na programu (do 30. kolovoza) u lapidariju Narodnog muzeja i Kazalištu lutaka. Uz već omiljene predstave iz vlastite produkcije, dolaze nam  lutkari iz Virovitice, Gradsko kazalište mladih iz Splita (s cabaretom!), HNK Varaždin, HNK Split, Teatar Gavran, Histrioni, a ponovo ćemo gledati i "From Shakespeare with love" u adaptaciji Mie Zare.

26., 27., 28. srpnja rezervirani su za predivan ambijent dvorišta Muzeja antičkog stakla i jazz i blues večeri!

Dolazi nam Joyce Elaine Yuille sa svojim bendom Jam JSR, Damir Kukurizović i Django bend sa glasovitim gitaristom WaEau Adlerom, te jedan od najznačajnijih afričkih orkestara - Gangbe Brass band!

Direktor Turističke zajednice Grada Zadra Ante Rados danas je podržao Kazališno ljeto kazavši kako se radi o dodatnom sadržaju kulture koji u turističkom smislu naš grad nudi kontinuirano i na zadovoljstvo građana i gostiju.

Kupite li ulaznice za Zadarsko kazališno ljeto, ostvarujete 50 posto popusta na ulaznice za Muzej antičkog stakla. 

Ulaznice su u prodaji na blagajni kazališta ili pola sata prije programa na lokaciji održavanja.

Detaljan program bit će objavljen  i na web stranici HNK Zadar, a svakako lajkajte HNK Zadar na Facebooku jer će se i tamo naći veliki dio informacija.

 


Reci što misliš!