Kultura

Radovi počinju u prvoj polovici iduće godine

Priprema se uređenje Providurove palače

Priprema se uređenje Providurove palače

Ovih je dana započeo veliki posao uređenja još jedne kulturno-povijesne zgrade na zadarskom Poluotoku. Riječ je o Providurovoj palači koja će se obnavljati u dvije faza. Radovi počinju u prvoj polovici iduće godine, a rok za završetak projekta je listopad 2019.

Najprije će dosta vremena uzeti dokumentacija, ali i natječaji za izvođače radova, prenosi Radio Zadar.

U pitanju je tri tisuće metara četvornih za različite sadržaje, najavljuje pročelnik Upravnog odjela za EU fondove, Šime Erlić.

''Od komercijalnih, a to su kafići i restorani u pizemlju, do info dijela budućeg Muzeja dvije palače, čitaonica, radionica, prostora za gostujuće izložbe i stalne postave pa do uredskih prostora Uprave muzeja,'' kaže Erlić i dodaje kako treba iseliti korisnike prostora. Među njima je i Hrvatsko glazbeno pjevačko društvo Zoranić:

''U pregovorima smo s korisnicima prostora u Providurovoj. Grad im monora osigurati i zamjenske prostorije. Oni su upoznati s cijelom situacijom i znaju da se najkasnije do početka iduće godine moraju iseliti''. 

A tada će Povidurova u građevinsku skelu.

Samo do ulaza u Prirodoslovni odjel i Galeriju umjetnina Narodnoga muzeja. Taj zahtjevni dio uredit će se u drugoj fazi projekta uređenja ovog zdanja iz 17. stoljeća.


Reci što misliš!