Kultura

"Stihovima i Notama slavimo Boga"

Na Narodnom trgu održan koncert moderne kršćanske glazbe

Na Narodnom trgu održan koncert moderne kršćanske glazbe

Na Narodnom trgu u Zadru u utorak se uspješno održao Koncert moderne kršćanske glazbe "Stihovima i notama slavimo Boga"

Spoj moderne kršćanske glazbe i vrućih ljetnih dana dobrodošao je. Dokaz tome bio je veliki broj posjetitelja koji su prisustvovali ovom, već duže vrijeme, najavljivanom koncertu.

Na Trgu je vladalo pravo glazbeno duhovno osvježenje. Uz autorske skladbe naših zadarskih glazbenika i repertoar poznatih stranih kršćanskih pjesama publika je pjevala zajedno sa izvođačima na ovom već tradicionalnom četvrtom po redu koncertu. 

Nastupali su naši zadarski izvođači Vesna Benić pjesnikinja i kantautorica, Tea Vidaić kantautorica, Sanela Bačić pjesnikinja uz klavirsku pratnju Damjana Bakića i violinu Domagoja Bašića.

Gost večeri koncerta bio je Alan Hržica autor i glazbenik iz Zagreba koji je uz klavirsku pratnju Saše Miočića izvodio svoje autorske skladbe i uspješnice poput "Otvori oči mog srca","Dajemo ti slavu, čast i hvalu","Divan si". Publika se spontano dizala sa svojih sjedala i slavila Boga podignutih ruku tako da je atmosfera na Narodnom trgu Zadar uistinu bila veličanstvena i nesvakidašnja.

Radost publike nakon koncerta još uvijek traje. Stižu čestitke sa svih strana poput "Vrhunski koncert, svaka čast. Predivan koncert i atmosfera na trgu kao da se udahnula duša u gradu. Bilo je posebno, dajte nam još takvih događanja. Zadru treba više ovakvih lijepih koncerata."

Naime,već dugi niz godina, mnogi veći gradovi diljem Hrvatske njeguju tradiciju održavanja kršćanskih koncerata na otvorenom prostoru kao što su gradski trgovi. Grad Zadar otpočeo je tu tradiciju i to u srcu sezone za vrijeme turističke sezone zahvaljujući entuzijazmu organizatorice Vesne Benić i njezine udruge "Stihovi i Note". Naravno uz potporu pokrovitelja TZ grada Zadra, Grada Zadra, Zadarske županije i TZ Kukljica.


Reci što misliš!