Kultura

jedinstveni festival

Changer Meetup promijenio Šibenik i sve ostavio bez daha

Changer Meetup promijenio Šibenik i sve ostavio bez daha
sibenskiportal.rtl.hr

Changer Meetup, jedinstveni festival se sastoji od pet internih programa koji objedinjuju od kulture preko glazbe do poslovnih konferencija, u srijedu navečer svečano je otvoren multimedijalnom izložbom Inside Out Ivana Maričića Kliffa u galeriji Krševan, ali i brojnim atrakcijama u gradu.

Kako piše Šibenski portal, Festival u organizaciji Turističke zajednice grada Šibenika i agencije Fakat otvorili su gradonačelnik Željko Burić i direktor Turističke zajednice Dino Karađole.

– Šibenik doživljava promjene, mijenja svoje vizure i sadržaj. Nedavno je kazano kako je Šibenik bio ružno pače koje postaje labud, ali s tim se ne mogu složiti. Grad je oduvijek bio predivan labud, skriven u nekom uglu, koji sada ponosno kroči turističkim putem. Nakon MDF-a Šibenik je ulazio u letargiju, a ovaj festival potpuno je oživio grad bogatim sadržajem, kazao je gradonačelnik Burić istaknuvši kako grad treba živjeti i zimi, a ne samo ljeti.

Changer Meetup sastoji se od pet internih programa koji će se odvijati od 26.- 28.srpnja 2017.g.  – Changer Meetup Conference, Changer Meetup Multimedia, Changer Meetup Street Art, Changer Meetup Playground i Changer Meetup Music.

Katedrala svetog Jakova u sklopu svečanog otvorenja zasjala je u novom ruhu zahvaljujući atraktivnim 3D mappingu, a trg ispred nje u dva navrata su tokom večeri ‘okupirali’ Led Drummersi čiji nastup nije nikoga ostavio ravnodušnim.

Changer je oduševio Šibenčane, ali i goste i čini se da bi ovaj program uistinu mogao privući turiste iz svih dijelova svijeta.


Reci što misliš!