Kultura

ne propustite festival u organizaciji "zapis-a"!

Večeras otvorenje 5. KaLibar bestiVala, gost večeri Boris Rašeta

Večeras otvorenje 5. KaLibar bestiVala, gost večeri Boris Rašeta
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Donosimo sve detalje o petom izdanju najležernijeg kulturno-umjetničkog festivala u Zadru uz popis gostiju - listu predvode Ivica Prtenjača, Boris Rašeta, Dadanti i Ivica Jakšić-Puko!

KaLibar bestiVal u Zadru održat će se od 21. do 23. rujna 2017. Festival sadrži 14 književnih i umjetničkih programa koji će se održavati 3 dana na dvije lokacije.

Program će prvoga dana u 19:00 u svetom Dominiku otvoriti projekcija poetsko-eksperimentalnoga filma „Spomenik“ koji propituje današnju svrhu devet masivnih spomenika žrtvama fašizma iz Drugog svjetskog rata. Redatelj filma, Igor Grubić, za njega je dobio HT nagradu MSU, a s njim će nakon projekcije razgovor voditi Adrijana Vidić.

Slijedi dio programa posvećen Nagradi Post scriptum za književnost na društvenim mrežama.

Tu jedinstvenu nagradu je 2016. godine pokrenula Udruga Kultipraktik, a na KaLibar bestiValu se predstavljaju naslovi koji na temelju nje nastaju.

Ove je godine to slučaj s knjigom „Nekoga moramo voljeti (kako na webu, tako i na zemlji)“ prošlogodišnjega dobitnika, Hrvoja Marka Peruzovića, a predstavit će se i dobitnik nagrade za 2017. godinu, Bojan Krištofić, čija će knjiga sastavljena od Facebook zapisa tek nastati.

Program u četvrtak zaključuje Boris Rašeta. Njegovu će knjigu „Staljinovi ubojice, Tito i Krleža“ predstaviti Kruno Lokotar, a autor će poslije predstavljanja biti prvi učesnik prvog zadarskog Spikigina, ciklusa pripovijedanja priča nalik splitskom Pričiginu, kojeg je u Zagrebu pokrenuo Kruno Lokotar.


Reci što misliš!