Lifestyle

Ako su vam dosadila pileća prsa...

Top namirnice s najviše proteina

Top namirnice s najviše proteina

Dosta je bilo pilećih prsa, odsad svoje proteine možete unositi i putem drugih namirnica kojima će oplemeniti svoje jelovnike i definitivno dobiti gomilu ideja za zdrave, raznovrsne i prije svega fit obroke.

Poznavaoci balansirane prehrane znaju kolika je važnost proteina za naše zdravlje i jako dobro znaju da veći mišići znače i bolji metabolizam isto kao i što znaju da smanjeni unos proteina najčešće znači - problem u organizmu. 
 
Oni koji nemaju nikakvu namjeru smršavjeti niti tonirati svoje mišića, njima je dnevna doza proteina optimalna oko 50 grama, no svima onima koji žele više ta bi dnevna doza trebala iznositi minimalno 89 grama čistih proteina. 
 
Ali naše tijelo treba proteine koji ne dolaze samo od namirnica životinjskog porijekla.

Naš organizam prije svega treba - raznovrsnost i zato da vaša prehrana ne postane dosadna i monotona donosimo vam popis od 15 + namirnica koje možete kombinirati kako želite, a s točnom gramažom proteina i zbrajati tako da budete sigurni da ste ih unijeli dovoljno da vaš organizam, odnosno vaš metabolizam i vaši mišići rade i budu savršeni.

1. Svježi sir - oko pola šalice daje 12 grama proteina

2. Tvrdo kuhano jaje - 6 grama proteina

3. Humus - dvije žlice - 4 grama

4. Zelena soja (edamame) - 1 šalica - 17 grama

5. Grčki jogurt - 1 čaša - 23 grama 

6. Bademi - 20 komada - 5 grama 

7. Bjelanjci od 6 jaja - 21 gram 

8. Sjemenke bundeve - 1/4 šalice - 10 grama 

9. Crni grah - pola šalice - 8 grama 

10. Zobene pahuljice - 100 grama - 14 grama proteina


Reci što misliš!