Lifestyle

Seks pomirenja

Pomirbeni seks je jednak ovisnosti o kokainu

Pomirbeni seks je jednak ovisnosti o kokainu

Nakon burne svađe većina parova pomiri se među plahtama, no upravo izglađivanje razmirica seksom jednako je kao i uzimanje kokaina, tvrdi klinički psiholog dr. Seth Meyers, piše 24sata

Parovi se upuštaju u seks pomirenja zato jer im to daje ultimativni užitak, no to je daleko od rješavanja problema, prenosi Daily Mail. Nakon svađe i iznimno negativnih emocija, seks omogućuje brzo i jednostavno rješenja koje inače ne bi bilo moguće. Parovi na taj način žele na brzinu preskočiti cijelu skalu emocija i osjećati se sjajno, a isto rade i ovisnici o kokainu, tvrdi dr. Meyers. 

Iako velik broj psihologa tvrdi kako je pomirbeni seks dobar jer omogućuje povezivanje na intimnoj razini i dok je teško, dr. Meyers je istaknuo kako prava intimnost dolazi iz uravnotežene veze, a ne iz "trganja" odjeće. U teškim trenucima bi parovi trebali dobro razmisliti, pa i uzeti pauzu ako je to potrebno.

- Ako se stvari nakon svađe počinju zahuktavati, a vi se osjećate zbunjeno, tužno ili ljuto, nemojte se upuštati u pomirbeni seks. Uzmite vremena i razmislite o problemu umjesto da ga "gurate ispod tepiha" i puštate da još više naraste - savjetuje dr. Meyers.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

 Izdvojeno