Lifestyle

spektakl na rivi

Sve je spremno za Europsko prvenstvo u Jet Skiju!

Sve je spremno za Europsko prvenstvo u Jet Skiju!
Bojan Bogdanić

Cijeli događaj snimat će se iz zraka putem dronova te sa snimateljskim timom iz helikoptera, pa će prekrasan potez od 19 nautičkih milja od zadarske rive do virskog Jadra zaviriti u domove višemilijunskog europskog i svjetskog gledateljstva

Dubai, Šangaj, Monako, europski Disneyland u Francuskoj i sada – Zadar! Naravno, još od prije dvije godine i otok Vir!

To su destinacije koje su prepoznale turistički potencijal visokooktanskog Jet Ski cirkusa, najspektakularnijeg sportskog natjecanja na moru, a istaknuo ih je Željan Kalac na pressici povodom Europskog prvenstva u Jet Skiju, ili službeno UIM Aquabike European Continental Championship, koje će se od petka do nedjelje održati u zadarskom akvatoriju s Offshore utrkom do otoka Vira.

Kalac je kao direktor destinacijske menadžment kompanije "Vir turizam" sa sponzorstvom Općine Vir već dva puta organizirao spektakl finala "Alpe Adria Jet Ski Toura", i oba puta virska plaža na Jadru bila je puna. Ne samo gledatelja, već i atrakcije.

Zadrani još nisu vidjeli Jet Ski utrke, pa ih je predstavio prvi čovjek Europskog prvenstva i predsjednik nacionalnog Jet saveza Davor Hundić.

"To će biti prekrasna slika koja će otići u svijet. U razvoju ovog atraktivnog sporta u Hrvatskoj nismo na vrhuncu, ali smo ga razvijali od korijena i on je sada poput lijepog cvijeta. Zadar je zaista lijepi grad i svi smo sretni zbog toga. Svim Jet pilotima kazao sam kako će doći na najljepšu moguću destinaciju, a to je poanta cijele stvari – zajedničkim snagama moramo promovirati naše ljepote i turizam", sažeo je Hundić suštinu organizacije Jet Ski utrka na hrvatskim morskim destinacijama i najjačeg europskog Jet natjecanja kojemu će Zadar i Vir biti zajednički domaćini. 

SLIKE ZADRA I VIRA ODLAZE U CIJELI SVIJET

Offshore utrka Jet pilota ili utrka na duge staze – nova je disciplina Europskog prvenstva, smišljena posebno za Vir i praktički najbolja moguća marketinška poruka koja će se putem televizijskih kanala – HTV, Nova, RTL, Arena sport, Euronews, a sljedeće godine i Sky Sport – poslati u svijet.

Cijeli događaj snimat će se iz zraka putem dronova te sa snimateljskim timom iz helikoptera, pa će prekrasan potez od 19 nautičkih milja od zadarske rive do virskog Jadra zaviriti u domove višemilijunskog europskog i svjetskog gledateljstva.  

Offshore utrka krenut će sa zadarske rive do plaže Jadro s pauzom za punjenje spremnika goriva, potom će ići od točke do točke – Kaštelina, Školjić i ponovno Zadar. Voze se po tri utrke u subotu i nedjelju od 13:30 do predviđenog završetka u 16 sati. 

JET PILOTI DOVODE SA SOBOM OKO DVIJE TISUĆE LJUDI

Ukupno 150 Jet pilota vozit će u svim disciplinama Europskog prvenstva, neki i u više disciplina, pa je gledateljima zajamčen spektakl na utrkama i posebno u Freestyle programu kada će nevjerojatni Austrijanac Josef Pöchendorfer sa svojim moćnim Jetom s morske površine iskakati poput dupina, izvoditi piruete i atrakcije koje su na Viru oduševljavale publiku.    

Piloti su sa svojim kamperima već pomalo okupirali zadarsku rivu, pa je gruba procjena kako će oko dvije tisuće ljudi; članova njihovih obitelji, prijatelja, osoba iz organizacije i ljubitelja ovog spektakla, posjetiti Zadar i Vir tijekom EP-a. 


Reci što misliš!