Lifestyle

#skvoterizadar

U Nigdjezemskoj možete biti ono što jeste

U Nigdjezemskoj možete biti ono što jeste
facebook

Oko dvije godine pokraj Gradske knjižnice u Zadru djeluje jedna subkultura - skupina koja tu boravi, živi, radi, pleše, kuha, svira... oni su skvoteri, i odlični susjedi - to nam potvrđuju u Gradskoj knjižnici Zadar i kažu - s ''nigdjezemcima'' nemamo problema!

Mi smo popričali s Dianom koja svakodnevno posjećuje Nigdjezemsku od samog početka ''ulaska'' ove grupe mladih ljudi u prostore bivše vojarne u ulici Stjepana Radića.

''Od početne prostorije - nekada kotlovnice, Nigdjezemska je narasla i proširila se i u obližnji objekt. A kada bi vam sve rekla što se radi, ne bi stigla...znači, ovdje smo svi ono što jesmo, ovdje se svi osjećamo dobrodošlo i potpuno prihvaćeno.

Ja se volim baviti slackanjem, stolnim tenisom, košarkom i kuhanjem. Tu je i Menza, tj. skejterski dio. Ovdje imamo i vrt, bio je mali, ali evo vidite ga sada, pun je svega.

Nabavljamo sjemenje i razmjenjujemo mnoge stvari. Imamo buvljake, tu se i održavaju probe, sve je jako neformalno, opušteno i samoodrživo. Nismo registrirani na ''papiru'', nije ni potrebno."

Diana nam kaže također kako postoji određena ''jezgra'' Nigdjezemske koja se okuplja - nekih 20-tak ljudi, ali u određeno vrijeme taj broj naraste.

Koncerti su najbolje posjećeni, tu se tada pojavi mnoštvo mladih (i onih koji se tako osjećaju!)

Nedavno održani KvartArt festival na neki je način učinio ovu zajednicu vidljivijom i samim time i srušio neke predrasude!

Nigdjezemska ide i u skladu sa suvremenim tehnologijama pa tako na Facebooku imaju svoj profil i tu uvijek možete doznati kakva se akcija sprema - svirka, buvljak, razmjena, gostovanja...


Reci što misliš!