Lifestyle

kvaliteta, a ne kvantiteta

Top 15 "tourist-friendly" zemalja svijeta, a gdje je Hrvatska?

Top 15
Dusko Jaramaz/PIXSELL

U izvješću Svjetskog gospodarskog foruma o konkurentnosti putovanja i turizma 2017. godine, 136 zemalja se dijeli na 14 kategorija, dajući cjelokupnu sliku najboljih svjetskih odredišta

Jedna od kategorija po kojima su zemlje rangirane je infrastruktura turističke usluge koja pokazuje sposobnost zemlje da primi veliki broj turista, te kvalitetu usluge.

To uključuje broj hotelskih soba po stanovniku, kvalitetu turističke infrastrukture, prisutnost glavnih tvrtki za iznajmljivanje automobila, pa čak i broj bankomata po odrasloj osobi.

Rang zemalja za infrastrukturu turističke usluge ne uzima u obzir međunarodnu otvorenost, naprimjer: viza, bilateralni sporazum o zraku i trgovinski sporazum.

Također se gleda odvojeno od prioriteta putovanja i turizma koji određuje strategije tržišta turističkih organizacija i koliki je utjecaj vlade u sektoru turizma.

Hrvatska je zauzela visoko peto mjesto po cjelokupnoj turističkoj infrastrukturi, s brojnim hotelskim sobama i bankomatima po glavi stanovnika.

Ali po kvaliteti ponude, Hrvatska se našla relativno nisko, tek na 65. mjestu, Hrvatska iako uvijek atraktivna, s mnoštvom kulturne baštine i prirodnih ljepota, nije se iskazala u kvalitetnom prezentiranju istoga...

Ovdje možete otkriti ostalih 14 zemalja s liste.


 


Reci što misliš!

 Izdvojeno