Ostalo / Intervjui

razgovor ugodni

Rok Stipčević: Sassari je sličan Zadru kako po pitanju života tako i po poimanju košarke

Rok Stipčević: Sassari je sličan Zadru kako po pitanju života tako i po poimanju košarke

Odlična sezona je iza našeg Zadranina, hrvatskog košarkaškog reprezentativca, Roka Stipčevića. Drugu godinu uzastopno Stipčević je proveo u talijanskom klubu Banco di Sardegna Dinamo Sassari.

Kako ju je vidio, napravio je rezime.

„Druga moja sezona u Sassariju, peta u Italiji. Suma sumarum, bilo je dobro. U prvenstvo smo krenuli nešto lošije a zatim smo u periodu od prosinca do ožujka, mislim, imali petnaest pobjeda u nizu. U samoj završnici smo izgubili od Milana ali smo bez obzira na to osigurali igranje Superkupa početkom sljedeće sezone u Dubaiju. Stigli smo nadomak Final foura Champions lige gdje smo ispali od Monaca na koš razliku. U prvenstvu smo završili peti što je korektno. Istina, ispali smo u četvrtfinalu od Torina 3-0, to je po meni jedina mrlja na sezonu“.

Gledajući samo njegov učinak on je ove sezone bio izvrstan. Prvi je strijelac momčadi s 12 koševa u prosjeku a i na parketu je u prosjeku provodio najviše od svih suigrača, 27 minuta. Šesti je najbolji igrač talijanskog prvenstva i među pet najboljih razigravača u Champions league. Ostvarenja vrijedna svake pohvale.

„Definitivno jedna od mojih najboljih sezona i moram biti zadovoljan iako svi koje me dobro poznaju znaju da ja uvijek težim boljem. To je moj moto kojeg se pridržavam. Jest, stvarno sam igrao dobro, osjećao sam da mi momčad i trener vjeruju i to mi je puno značilo. Kada igrate u takvoj momčadi onda jednostavno sve to osjetite i puno vam je lakše biti taj kotačić koji povuče kad najviše treba“.

Postoji li mogućnost da i dalje ostane u Dinamu.

„Već su krenuli razgovori, trenutačno još ništa nije sigurno. Postoji velika vjerojatnost da nastavimo suradnju jer mi je tu uistinu izvrsno. Grad je sličan Zadru kako po pitanju života tako i poimanja košarke. Klima je i još bolja nego kod nas, nemam zamjerki na ništa, baš uživam. Međutim, nakon ovako dobre sezone, javili su se i drugi, imam dosta upita i od drugih klubova, miran sam, bez ikakvog presinga odluku ću donijeti vrlo brzo“.

Iako je sezona za Sassari završila, Rok nije na odmoru.

„Jesam, hahaha, ali na aktivnom. Ja dobro znam kako sam došao do nečeg i to cijenim. Istovremeno i uživam u tome i dokle god me košarka i treninzi čine sretnim ja ću uvijek davati maksimalno od sebe i bavit ću se ovim sportom“.

Zanimljivo ljeto bit će i na reprezentativnom planu.

„Definitivno, ispred nas je Eurobasket. Puno je tu kandidata za najviši tron, među njima smo i mi. Treba se dobro spremiti i pokušati odraditi to natjecanje što je najbolje moguće“.

Pričati s Rokom a ne dotaknuti se Zadra, nemoguće je.

„Sve pratim, sve znam. Ajmo reći da se sezona nekako izvukla ali nije to, to. Osigurala se ABA liga, ali gledano dugoročno, puno toga bi se trebalo promijeniti. Svi se muče, od igrača, navijača, nije dobro. Zadar je klub koji mora težiti uvijek borbi za najviši tron, ne smijemo se zadovoljavati četvrtfinalom državnog prvenstva, bez obzira na sve“, kazao je Rok u razgovoru za portal HZSN Zadar Sport023.


Reci što misliš!