Ostalo / Intervjui

Popričali smo s prvakom Francuske

Subašić: Veselim se uspjesima naših Zadrana kao da su moji vlastiti

Subašić: Veselim se uspjesima naših Zadrana kao da su moji vlastiti
HNS

Jučerašnju utakmicu na Stanovima između Zadra i Zmaja iskoristio je Danijel Subašić, ove godine najbolji vratar francuskog Le Championnata, za posjet svom matičnom klubu i druženje s prijateljima i bivšim suigračima

Subašić je izdvojio i nekoliko trenutaka za razgovor za eZadar te je kratko rezimirao sezonu u kojoj je s Monacom osvojio prvenstvo i igrao polufinale Lige prvaka:

"Odlična sezona, kao iz snova. Osvajanje naslova je nešto čemu mi sportaši težimo cijeli život i, hvala dragom Bogu, meni se ostvarilo, iako tek u 32. godini", kroz smijeh će Subašić.

Danijel je primio i veliko individualno priznanje kad je proglašen najboljim vratarom prvenstva Francuske:

"Velika stvar, ali puno su bitniji momčadski uspjesi. Prijatelji me zafrkavaju da sam trebao tu nagradu dobiti već nekoliko puta, ali teško je osvojiti to priznanje kad si stranac u nekoj ligi. Srećom, meni se ove sezone sve poklopilo i sada samo treba i dalje raditi i trenirati da nastavim u ovom ritmu."

Za točno tjedan dana reprezentacija Hrvatske igra važnu utakmicu protiv Islanda u sklopu Kvalifikacija za SP 2018. Uz Subašića su na popisu još trojica Zadrana, kapetan Luka Modrić, treći vratar Dominik Livaković, te konačno i Ivan Santini. Sveukupno čak četvero nogometaša poniklih u Zadru:

"Trebalo nas je biti pet, ali nažalost Šime Vrsaljko nam se ozlijedio. Drago mi je za Santinija što mu se napokon počelo vraćati za sve ono što je kroz karijeru prolazio. Čujemo se gotovo svakodnevno i veselim se njemu i svim našim Zadranima, i njihovim uspjesima, kao da su moji vlastiti. Svi skupa smo se izdigli na visoku razinu i dokaz smo da se trud isplati."

Svoj matični Zadar i dalje svakodnevno prati te se nada njegovom skorom povratku u drugu ligu:

"Pratim sve na društvenim mrežama, vidim da su jako aktivni na Twitteru. Očigledno je da tu treba još puno rada, ulaganja i promjena da se Zadar vrati minimalno u Drugu HNL, a poslije toga i nešto više", kazao je Subašić u razgovoru za eZadar.

A Danijelu i svim njegovim reprezentativnim kolegama, poglavito našim Zadranima, želimo puno sreće u dvoboju s Islandom.


Reci što misliš!

 Izdvojeno