Politika

Idući utorak održat će se sjednica skupštine

SDP ni idući tjedan neće podržati proračun Grada Zagreba

 SDP ni idući tjedan neće podržati proračun Grada Zagreba

Idući utorak održat će se sjednica zagrebačke Gradske skupštine. Pred zastupnike stiže prijedlog proračuna za iduću godinu, koji ni ovaj put neće dobiti zeleno svjetlo od zagrebačkih SDP-ovaca.

 

"SDP ostaje na svojim pozicijama. Vidjeli smo da je HDZ na zadnjoj sjednici igrao čudnu igru - nisu imali gotovo nikakvih komentara, pitanja, prijedloga. Očito se iz njihove pozicije čini se da je sve divno i krasno u Zagrebu. Mi takav prijedlog proračuna nismo podržali u prvom čitanju, a kako stvari stoje, nećemo ga podržati niti u drugom čitanju".

SDP-ovcima smeta što se gradonačelnik u proračunu ne drži niti jednog obećanja koje je dao za tekuću godinu, pojašnjava Dan Špicer.

"Cijelo vrijeme se govori o izgradnji 10 škola, 10 dvorana, 10 vrtića. I onda od toga u proračunu ne bude ništa. Govorilo se i obećavalo o uređenju rotora, izgradnji žičare i drugim mega projektima, obećanjima se nabacuju vrlo lako, a kad dođe do realizacije, onda za to u proračunu nema mjesta. Smatramo da je to neozbiljno i neodgovorno i takav proračun ne možemo podržati."

Na sjednicu stiže i treći po redu rebalans ovogodišnjeg proračuna, koji bi se trebao umanjiti za 150 milijuna kuna. I u njemu ista priča, kaže Špicer.

"Ako ste planirali napraviti XY stvari u gradu, a izvršili ste 30 posto, onda očito niste dobro planirali. Prva priča s rebalansom koja nam se servirala bila je da će se proračun povećati za 250 milijuna, da bi se nakon toga smanjio za 150 milijuna kuna. To je nedogovorno baratanje financijama pa SDP neće podržati ni rebalans."

Novac je, tvrdi Špicer, najmanji problem u nerealizaciji onoga što su obećali u Gradskoj upravi...

"Problem je što se obećaje ono što nije izvedivo. Tu su obično problemi s imovinsko - pravnim odnosima, a znamo koliko to traje. Neozbiljno je ugrađivati u proračun stvari za koje unaprijed znate da ih nećete moći izvršiti."

Nije dobro, zaključuje Špicer, što se Grad vodi na temelju želja jednog čovjeka, a ne prema glavnom dokumentu Grada Zagreba, odnosno prema proračunu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.