Politika

Najavljene mjere

Vlada o otpisu dugova građana

Vlada o otpisu dugova građana

Mjerama je obuhvaćen i dio umirovljenika čija primanja ne prelaze 2.500 kuna za samce, odnosno 1.500 kuna po članu kućanstva

Vlada će na sjednici, kako je i najavljeno, donijeti odluku o otpisu dugova građana. Radi se o prijedlogu odluke o prihvaćanju Prijedloga sporazuma o mjerama za ublažavanje financijskih teškoća određenog dijela građana koji su ovršenici u postupcima prisilne naplate tražbina male vrijednosti na novčanim sredstvima.

Najavljene mjere oko otpisa dugova trebale bi obuhvatiti 60-ak tisuća ljudi, najavila je prije Nove godine potpredsjednica Vlade i ministrica Milanka Opačić.

"Riječ je o ljudima koji su blokirani dulje od godinu zbog duga do 10 tisuća kuna, 25 tisuća kuna se odnosi samo na trgovačka društva koja su u većinskom državnom vlasništvu",objasnila je Opačić. Dogovor je postignut s komunalnim i državnim tvrtkama, a čekalo se još na teleoperatere koji su se u pregovorima pokazali kao tvrd orah. Opačić je inače naglasila da se radi o jednokratnoj mjeri koja će se primjenjivati uglavnom na korisnike zajamčene minimalne naknade, odnosno isključivo korisnike socijalne skrbi. Mjerama je obuhvaćen i dio umirovljenika čija primanja ne prelaze 2.500 kuna za samce, odnosno 1.500 kuna po članu kućanstva.

"Doista je riječ samo o onima koji su najsiromašniji. Kriteriji su vrlo, vrlo strogi i rigorozni". Svi će detalji, kako je najavila Opačić, biti jednostavno objašnjeni na internet stranicama.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.