Politika

Predsjednički izbori

Prvi rezultati demokratskih predizbora u Iowi

Prvi rezultati demokratskih predizbora u Iowi

Na temelju uvjerljivog vodstva, nakon četvrtine prebrojanih glasova na predizborima Republikanske stranke u američkoj saveznoj državi Iowi, američke TV mreže objavile su procjenu da je pobjednik predizbora bivši guverner Arkansasa Mike Huckabee.

Nakon pristiglih reuzltata s 25 posto republikanskih biračkih skupova u Iowi, Huckabee je u vodstvu s 35 posto glasova, bivši guverner Massachusettsa Mitt Romney je drugi s 24 posto glasova, treći je bivši senator Fred Thompson s 14 posto, a četvrti senator John McCain s 12 posto glasova, objavio je CNN.

Prvi rezultati demokratskih predizbora u Iowi, potvrdili su najave ispitivanja biračkog raspoloženja o vrlo izjednačenoj utrci troje demokratskih kandidata - Hillary Clinton, Baracka Obame i Johna Edwardsa.

Nakon rezultata s 29 posto biračkih skupova demokrata, u vodstvu je bivši senator Edwards s 34 posto glasova, slijedi senator Obama s 32 posto i senatorica Clinton s 31 posto glasova. Četvrti je guverner Novog Meksika Bill Richardson s dva posto glasova.


Reci što misliš!