Politika

bliže se izbori

Zadarski gradski odbor HSS-a priprema koaliciju s SDP-om

Zadarski gradski odbor HSS-a priprema koaliciju s SDP-om

Pregovori su pri kraju i Odbor gradske organizacije HSS ovih dana donijeti će konačnu odluku. Na nadolazećim izborima za HSS je važno imati vijećnika u Gradskom vijeću

U četvrtak 6. travnja održana je Izborna sjednica Hrvatskog srca, interesne organizacije žena HSS-a. Organizacija je osnovana 20-ih godina prošlog stoljeća, a osnovala ju je Marija Radić, žena Stjepana Radića. Godine 1998. “Hrvatsko srce” ponovno je aktivirano. 

Organizacija kroz žensku populaciju promovira interes stranke te se zalaže za bolji položaj žena u društvu. Neka od područja interesa i djelovanja su ravnopravnost spolova, ljudska prava, edukacija žena za politički rad, zaštita zdravlja, materinstva, doma i obitelji, zaštita tradicije, te očuvanje narodnog stvaralaštva i običaja.

Organizacija se u proteklom razdoblju na području Zadra pasivizirala, no zahvaljujući povratku starih i prijemom novih članica ponovo je postala aktivna.  Osim prisutnih članica Hrvatskog srca na sjednici je bilo prisutno i rukovodstvo Gradske  organizacije HSS-a koje ovoj asocijaciji daju punu podršku u njenom radu.

Predsjednik GO HSS Marijan Maroja pozdravio je skup i obavijestio prisutne o tijeku pregovora sa GO SDP Zadar u svezi koalicije za predstojeće lokalne izbore.

Pregovori su pri kraju i Odbor gradske organizacije HSS ovih dana donijeti će konačnu odluku. Na nadolazećim izborima za HSS je važno imati vijećnika u Gradskom vijeću, čime se otvara prostor za aktivni rad na rješavanju zadarskih komunalnih i drugih problema. Ono za što se zalaže  HSS Grada Zadra je poštena i pravedna politika u korist boljeg života svih građana Zadra i stvaranje uvjeta koji će mlade zadržati u našem gradu, a ne trenutnog stanja koje vodi i rezultira iseljavanjem.  

Za predsjednicu je izabrana Svjetlana Laszowski, a zamjenicu Marija Ramov.

U svom nastupnom govoru predsjednica se zahvalila na ukazanom povjerenju i istakla probleme kojima će se ova organizacija u narednom razdoblju baviti. Osnovni problem koji je vezan uz demografsku obnovu Hrvatske je položaj žene, majke i djece.  Potreba rada vrtića u više smjena, problem produženog boravka djece u školi, problemi su koji se mogu riješiti na nivou lokalne samouprave Zadra, samo je potrebno imati volje i želje da se to riješi.


Reci što misliš!