Politika

lokalni izbori 2017.

Mrak Taritaš: U Predsjedništvu HNS-a suprotstavit ću se pokušajima dogovora s HDZ-om

Mrak Taritaš: U Predsjedništvu HNS-a suprotstavit ću se pokušajima dogovora s HDZ-om
Robert Anić/PIXSELL

Kandidatkinja HNS i SDP-a za zagrebačku gradonačelnicu Anka Mrak Taritaš izjavila je u petak kako ona ne sudjeluje u nikakvim preslagivanjima vlade te da će se u Predsjedništvu HNS-a suprotstaviti takvim pokušajima dogovora s HDZ-om.

Na upit novinara vidi li se u presloženoj Vladi HDZ-a i HNS-a ako ne postane gradonačelnica Zagreba, Mrak Taritaš je odgovorila kako ona ne sudjeluje u nikakvim preslagivanjima.

"Želim uzdignutom glavom hodati Zagrebom i Hrvatskom i neću u nikakvom preslagivanju i ni pod kakvim uvjetima sudjelovati", rekla je Mrak Taritaš na okretištu tramvaja "Remiza" dodavši kako neće prevariti svoje birače.
Poručila je kako će se unutar Predsjedništva HNS-a suprotstaviti koaliciji s HDZ-om, te dodala kako u slučaju da bude preglasana, neće sudjelovati u takvoj priči.
Mrak Taritaš je rekla kako u slučaju da HNS koalira s HDZ-om - za nju u takvom HNS-u nema mjesta.

"Ja ne bih bila ponovno ministrica graditeljstva u HDZ-ovoj Vladi", ustvrdila je.
Smatra da je "u slučaju gospodina Bandića i duga koji se spominje po medijima njegova kuta zaprljana" te je ocijenila kako će ona kad postane zagrebačka gradonačelnica slagati sustav u prve dvije godine, ali će, kako je rekla, zaustaviti sve "ludaste projekte". 

Poručila je i kako će tramvajska karta od 4 kune ostati dotle dok ne uspostavi model prema broju stanica koje tramvaj vozi.
Za Bandića je rekla kako izbjegava bilo kakav sučeljavanje.

"Nigdje ga nije bilo, odnosno on je radio protokolarno svoje poslove gradonačelnika, a ja sam zapravo bila u kampanji, pa su to bile dvije apsolutno odvojene kampanje", rekla je Anka Mrak Taritaš. 
Pozvala je birače da u nedjelju izađu na izbore te dodala kako se nada da će 2017. biti promjena za grad Zagreb.


Reci što misliš!