Sci-Tech

Biznis

Atlassan preuzima Trello

Atlassan preuzima Trello
Ilustracija

Vodeća australska tehnološka tvrtka Atlassian za 425 milijuna američkih dolara preuzet će popularni servis za praćenje provedbe projekata Trello

Trello je popularna aplikacija za praćenje provedbe projekata koja se na tržištu pojavila tijekom 2011. godine. Riječ je o jednom od najbrže rastućih servisa toga tipa, koji trenutačno ima oko 19 milijuna korisnika te manje od stotinu zaposlenika.

Prema nedavno postignutom dogovoru, Trello će preuzeti najveća australska tehnološka tvrtka, Atlassian. Vrijednost cijele akvizicije bit će 425 milijuna američkih dolara, od čega će 360 milijuna biti isplaćeno u gotovini, a ostatak u dionicama.

Zaposlenici Trella postat će zaposlenici Atlassiana, dok će se sam Trello uklopiti u postojeću ponudu Atlassiana, koja već uključuje servis za praćenje projekata JIRA (sam servis već sadrži sustav Kanban ploče koja je temelj rada servisa Trello).

U Atlassianu se nadaju da će im ova akvizicija i popularnost servisa Trello u budućnosti omogućiti dosezanja postavljenog cilja, 100 milijuna mjesečno aktivnih korisnika. Tvrtka se obvezala kako će uložiti resurse i nastaviti razvijati Trello. Cijeli proces preuzimanja trebao bi biti gotov do 31. ožujka.


Reci što misliš!