Sci-Tech

Mobiteli

Jednostavne Nokije 230 s dva SIM-a

Jednostavne Nokije 230 s dva SIM-a

Microsoft je predstavio dva nova telefona -Nokiu 203 i Nokiu 203 DS (Dual SIM). Riječ je o uređajima koje za današnje pojmove odlikuje maleno kućište (stražnja strana od aluminija) te jednako tako maleni zaslon, javlja Bug.hr

Zaslon kod ovih Nokia ima dijagonalu od 2,8-inča i QVGA rezoluciju od 204 x 320 piksela. Količina radne memorije iznosi 16 MB, dok interne memorije za spremanje korisnikovih podataka uopće nema. No, srećom Microsoft je za tu namjenu osigurao jedan microSD utor koji podržava memorijske kartice kapaciteta do 32 GB.

Što se tiče kamera, Nokia 230 poput pravih smartphonea ima dvije kamere - pozadinsku te prednju od kojih svaka ima rezolzciju od 2-megapiksela i vlastitu LED bljeskalicu. Jedina razlika među kamerama je u podržanoj kvaliteti snimanja video zapisa. Pozadinska kamera može snimati video zapise u 240p kvaliteti, a prednja u VGA kvaliteti.

Glavna odlika Nokia 230 telefona je u dugoj autonomiji baterije kapaciteta 1.200 mAh. Prema Microsoftovim podacima, s jednim punjenjem Nokia 230 u stanju pripravnosti može izdržati do 27 dana prije nego što je potrebno potražiti punjač.

Ako volite dugo razgovarati, tada će vam s jednim punjenjem baterije telefon omogućiti do 23 sata razgovora. Korisnicima koji svoje telefone koriste i kao glazbeni player svidjet će se podatak da s jednim punjenjem Nokia 203 omogućava do 52 sata preslušavanja glazbenih datoteka.

Dimenzije uređaja su 124,6 x 53,4 x 10,9 milimetara, a težina 91,8 grama. Operativni sustav je Symbian Series 30+, a uz telefon dolaze i predinstalirane Opera Mini, Bing Search i MSN Weather aplikacije.

Na indijskom, azijskom i blisko istočnom tržištu Nokia 203 u prodaju kreće od idućeg mjeseca po cijeni od 55 američkih dolara. Na ostala svjetska tržišta Nokia 203 će stići tijekom 2016. godine.

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.