Sci-Tech

Društvene mreže

LinkedIn kreće u veliki redizajn

LinkedIn kreće u veliki redizajn
Wikipedia

Pomalo zaboravljena, danas Microsoftova, poslovna društvena mreža postat će više nalik Facebooku

Microsoft je očito, odmah po lanjskom preuzimanju LinkedIna, krenuo u akciju oživljavanja ove pomalo zaboravljene društvene mreže za traženje posla, javlja Bug. Prvi korak u tom procesu bit će veliki redizajn grafičkog sučelja desktop verzije, na tragu njihovih postojećih (i modernijih) mobilnih aplikacija.

Redizajn LinkedIna bit će najveća promjena izgleda te mreže na desktopu otkako je lansirana 2002. godine. Dizajn je od tada mijenjan tek neznatno, i sada je jasno da je "zapeo" daleko u prošlom desetljeću.

Novi izgled bi, pak, trebao donekle približiti LinkedIn Facebooku. Navigacija će biti modernizirana i pojednostavljena, naglasak će biti stavljen na dijeljenju sadržaja, njegovom komentiranju i općenito na interakciju korisnika. Bit će uveden i novi sustav za razmjenu poruka (kakav je Facebook imao prije nego su počeli forsirati Messenger), a najavljen je i "pametniji" sustav prikaza sadržaja na "News Feedu" i bolja tražilica.

Također, korisnici bi nakon redizajna trebali imati mogućnost detaljnije uređivati izgled svojih profila, te se tako pokušati nametnuti potencijalnom poslodavcu. Sve ove promjene prikazane su u priloženom videu, a iz LinkedIna kažu da bi ih svi korisnici trebali vidjeti u roku od nekoliko dana.


Reci što misliš!