Sci-Tech

Virtualna tipkovnica

Google pustio u pogon Gboard 6.2

Google pustio u pogon Gboard 6.2
Google

Nova inačica tipkovnice Gboard 6.2 uskoro će postati dostupna za sve korisnike, a donosi nekoliko zanimljivih noviteta

Google je ovih dana pustio u pogon Gboard 6.2, novu inačicu svoje tipkovnice za Android, koja donosi nove i zanimljive značajke.

Jedna od glavnih značajki nove verzije je plutajuća tipkovnica. Nakon jednog klika na novi button koji se nalazi dolje lijevo, tipkovnica će iskočiti i zatim joj možete mijenjati veličinu, te je pomaknuti na drugo mjesto na ekranu. Nažalost, nakon što se tipkovnica pomakne, prostor gdje je bila ostaje sive boje pa se ne može vidjeti ispod njega.

Od ostalih noviteta, tu je i alatna traka za uređivanje, a pritiskom na Google 'G' u gornjem lijevom kutu, te odabirom tipke text cursor symbol doći ćete do novih opcija za uređivanje koje će vam pomoći da se lakše krećete unutar teksta, te da lakše selektirate i kopirate određene dijelova teksta.

Jedna od zanimljivosti su i GIF-ovi koji će biti ponuđeni ako upišete određenu frazu, npr. 'Što je bilo?', a zatim možete ponuđeni GIF dodati u razgovor.

Gboard 6.2 bi trebala uskoro postati dostupna za sve korisnike, a ako je želite odmah isprobati, potrebno je prijaviti se u Beta program.


Reci što misliš!