Sci-Tech

Streaming servisi

Netflix ima 100 milijuna pretplatnika

Netflix ima 100 milijuna pretplatnika

Prošloga tjedna Netflix je objavio poslovne rezultate u kojima je vidljiv porast broja korisnika, a on je upravo premašio 100 milijuna

Netflix je prije nekoliko dana objavio svoje posljednje financijske pokazatelje i najavio da će uskoro preći granicu od 100 milijuna pretplatnika. U prva tri mjeseca ove godine ova streaming platforma privukla je 5 milijuna novih korisnika, od čega se 1,42 milijuna odnosi na SAD, a ostatak dolazi iz drugih država diljem svijeta. Kraj kvartala dočekali su na rubu velike brojke, s oko 99 milijuna pretplatnika i najavili prelazak psihološke granice od 100 milijuna u narednim tjednima.

Prije nekoliko je dana postalo jasno da bi se to trebalo dogoditi ovoga vikenda, a čini se da je stotka dostignuta, unatoč tome što iz Netflixa nisu odaslali nikakvo službeno priopćenje. Njihov je CEO Reed Hastings, naime, na svom Facebook profilu objavio sliku samog sebe u restoranu, a opisao je i zašto:

"Slavim 100 milijuna pretplatnika isto kako sam proslavio i 1 milijun: jedući odrezak potpuno sam u restoranu Denny's". Dodao je i hashtag #superstitious, pojasnivši tako ovu svoju praznovjernu naviku.


Reci što misliš!