Sci-Tech

Biznis

Twitter pokazuje naznake financijskog oporavka

Twitter pokazuje naznake financijskog oporavka
Twitter

U posljednja tri mjeseca zabilježen je velik porast broja novih korisnika, a kompanija ima gubitke nešto manje od očekivanih

Društvena mreža neupitno velikog utjecaja i popularnosti u svijetu, ali koja ne može nikako "skrpati kraj s krajem" – Twitter – možda će ipak u dogledno vrijeme postati nešto profitabilnija. U posljednjem financijskom izvješću koje pokriva prva tri mjeseca ove godine oporavak je na vidiku.

Prije svega, pokazatelj koji je u posljednje vrijeme najviše zabrinjavao, broj korisnika, značajno je porastao. Twitter je od početka godine zabilježio 9 milijuna aktivnih korisnika više nego krajem prošle godine, i sada ih ima oko 328 milijuna. Ovaj rast veći je od očekivanog i označava jedan od boljih kvartala u povijesti ove mreže.

Nadalje, prihodi su iznosili 548 milijuna dolara, što je manje nego lani, ali više od očekivanja. Na toj razini prihoda kvartalni gubitak iznosio je 62 milijuna dolara. U usporedbi sa 167 milijuna u kvartalu prije toga, ovo se čini kao sitnica.

Što se tiče planova za nastavak poslovanja i ostvarivanje još boljih rezultata, Twitter velike nade polaže u video prijenose, pa će uskoro uvesti streaming uslugu na kojoj će se video emitirati uživo 24 sata na dan – neizbježno je da takav sadržaj bude ili plaćen ili pun reklama, pa bi se financijska krvna slika Twittera uskoro mogla dodatno popraviti.


Reci što misliš!