Sci-Tech

Mobilne aplikacije

Messenger Lite dostupan i u Hrvatskoj

Messenger Lite dostupan i u Hrvatskoj

Facebookova aplikacija za dopisivanje koja ne traži mnogo resursa mobitela od sada je dostupna u više od 130 zemalja svijeta

Facebook je danas objavio širenje dostupnosti svoje mobilne aplikacije za dopisivanje, Mesenger Lite. Radi se o "lakšoj" inačici Messengera, aplikacije koja ima preko milijardu korisnika, među ostalim, iz razloga što Facebook ne dozvoljava pristup porukama s mobilnih platformi bez instaliranja zasebne aplikacije.

Kasnije su, nakon lansiranja i tjeranja ljudi na instaliranje običnog Messengera, razvili i Lite verziju, namijenjenu tržištima u razvoju. Nju će prije svega cijeniti korisnici sa starijim mobitelima i oni koji na svojim uređajima imaju nešto sporiji pristup Internetu. Ispočetka je Messenger Lite bio dostupan u tek nekoliko zemalja, a od danas ga mogu preuzeti korisnici iz preko 130 zemalja – među kojima je i Hrvatska.

Messenger Lite dostupan je samo za Android uređaje, a nudi sve osnovne funkcije svog "starijeg brata", poput dopisivanja, razmjene videa i slika, pa i pozive – a sve to radi na slabijim mobitelima i sa sporom internetskom vezom. Video pozivi, kao i razni dodaci koje je Facebook posljednjih mjeseci natrpao u Messenger, nisu dostupni u Lite inačici.


Reci što misliš!