Sci-Tech

tim za razvoj pametnih telefona

Google preuzeo tim HTC-ovih stručnjaka za 1,1 milijardi dolara

Google preuzeo tim HTC-ovih stručnjaka za 1,1 milijardi dolara

Google je za iznos od 1,1 milijarde dolara preuzeo određen broj stručnjaka iz HTC-ovog odjela za istraživanje i razvoj, dok sam HTC nastavlja sa samostalnim razvojem pametnih telefona

Google je objavio kako je za iznos od 1,1 milijarde dolara u svoje redove doveo dio HTC-ovih stručnjaka iz odjela za istraživanje i razvoj. Osim stručnjaka, Google će dobiti i neekskluzivno pravo na uporabu HTC-ovog branda. 

Prema izjavi HTC-ovog glavnog financijskog direktora, Petera Shena, u Google stiže oko 2000 HTC-ovih stručnjaka iz odjela za istraživanje i razvoj, a u HTC-u bi unutar toga odjela trebalo ostati također oko 2000 zaposlenika. 

Ovom akvizicijom ne staje HTC-ov razvoj novih pametnih telefona pa tako je već najavljeno kako tvrtka "aktivno radi na predstavljanju idućeg flagshipa". Glavna izvršna direktorica HTC-a, Cher Wang, napominje kako će ovaj dogovor između njezine tvrtke i Googlea omogućiti daljnji napredak što se tiče HTC-ovih aktivnosti vezanih za pametne telefone i Vive proizvode s područja virtualne stvarnosti. 

Dovođenjem stručnjaka u svoje redove Google će osnažiti svoj odjel za pametne telefone, koji već neko vrijeme upravo u suradnji s HTC-om priprema Pixel 2 pametne telefone koji će biti službeno predstavljeni 4. listopada. 

Također, dovođenje stručnjaka odmak je od prijašnje Googleove strategije koja je uključivala kupnju čitavog odjela odnosno tvrtke za razvoj pametnih telefona, u ovom slučaju Motorole, koja je kupljena 2011. godine za iznos od 12,5 milijardi dolara, da bi potom bila prodana tvrtki Lenovo tri godine kasnije.


Reci što misliš!