Sport

Nogomet, La Liga

Ronaldo: Jesam peder sam govnaru, ali bogati peder!

Ronaldo: Jesam peder sam govnaru, ali bogati peder!

Španjolski derbi između Atletico Madrida i Reala poseban je susret na europskom nogometnom kalendaru. 

Iako svaka utakmica između dva kluba iz istog grada pobuđuje uzavrele strasti i repove nakon utakmica, madridski je derbi poseban. 

Vladavina Reala, njihovi bezbrojni uspjesi kroz povijesti ali i, prema navijačima Atletica, vječna naklonjenost španjolskog kralja, brojne povlastice i na kraju, 'sirovo' slaganje momčadi od najvećih zvijezda zahvaljujući velikom kapitalu budi poseban gnjev radničke klase koja podržava Atletico. 

Stanje je oduvijek bilo napeto, no u posljednjih nekoliko godina Atletico se iz iznadprosječne španjolske momčadi profilirao u ozbiljnog suparnika donedavno nedodirljivom dvojcu Barca - Real, a prije dvije godine osvojili su i naslov koji je inače rezerviran upravo za njih. 

Bijes navijača Los Colchonerosa dodatno je rasplamsala i činjenica kako su njihovi miljenici dva puta u tri godine izgubili finale Lige prvaka, i to upravo od omraženog gradskog rivala. A kad su takve strasti na tribinama, jasno je da će se situacija odraziti i na terenu među igračima.

Iznimka nije bio ni subotnji derbi na Vicente Calderonu, s kojeg je Real usprkos okrnjenosti ozljedama lakše od očekivanog odnio tri boda, a sva tri pogotka za gostujuću momčad postigao je po mnogima najveći favorit za osvajanje ovogodišnje Zlatne lopte - Cristiano Ronaldo. 

Upravo on našao se usred jednog individualnog sukoba koji je obilježio utakmicu, te kojeg španjolski mediji i dva dana nakon utakmice još uvijek analiziraju. 

Nakon jednog napada Reala, Ronaldo se zakvačio s veznjakom Atletica Kokeom. Ronaldo se zagradio, Koke je to shvatio preosobno i odgurnuo ga, a zatim je uslijedio iznimno žestok verbalni obračun.

S obzirom da je sukob izazvao dosta pažnje, Ronaldo je nakon utakmice suigračima objasnio što su to on i Koke jedan drugom izgovorili.

"Koke me nazvao pederom", rekao je Ronaldo, a zatim dodao i kako mu je replicirao. 

"Jesam, peder sam govnaru, ali bogati peder!"


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.